TUpdate SQL

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
sinancaylak
Üye

TUpdate SQL

Mesaj gönderen sinancaylak »

Merhaba ben bu UpdateSQL nesnesini bir türlü kullanmayı ceremedim sitede ve forumda bulduğum yazı ve makelerdekinlerin aynısını denedim ama bir türlü olmuyor herhangi butuna UpdateSQL1.execSQL(ukinsert) yazdığımda yani yeni kayıt eklemek istediğimde aldığım mesaj şu (Project Project1.exe raised exception class EDatabaseError with message 'Field 'Adi' is of an Unknown type) bu konu hakkında örnek bir uygulaması yada yardım edebilirseniz sevinirim.İyi Çalışmalar
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
updatesql in fields editörünü açıp ordaki alanların tipini belirtmen lazım.
adı alanını tipini bilmediğini söylüyor.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
sinancaylak
Üye

Mesaj gönderen sinancaylak »

a.s değiğin gibi UpdateSQL Editörü açtım ama orada alan tiplerini belirlemek ile ilgili bişey göremedim
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

İlgili DataSet i Table ise TableName den ilgili tabloyu seçip, Query ise SQL kısmını yazdıktan sonra Properties den UpdataObject kısmına UpdateSQL nesnesini ekleyip üzerine çift klik yaptığında çıkan formdaki select primary key ile birincil anahtar alanını seçip generate sql ile de sql cümleciklerini oluşturmalısın. Bu arada sağ taraftaki update fields kısmındaki alanlar seçili olacak. Oluşturduktan sonra diğer tab dan kontrol edersen iyi olur :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!