firebirdde ana makineki dizine paylaşım şart mı?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
oquz

Mesaj gönderen oquz »

dosya şurada olsun
c:\program\data\db.gdb

şöyleki mesela,
paradoxda c'ye tam paylaşım veriyorduk,
mysqlde database nesnesine 3306 portunu veriyoz iş bitiyor.

ama bu firebirdde hem path veriyoz hem port kullanıyoz. bu verilen pathe paylaşım vermek gerekiyor mu, paylaşım verirsek eğer adam gidip elle de dosyayı silebilir, o zaman da paradoxtan bir farkı kalmaz güvenlik anlamında.

neyse anlattım derdimi herhalde.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

gerek yok portun açık olduğunu kontrol etmeniz yeterli.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Alias kullan, ozaman makinayı share e açmana gerek kalmaz

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
stnonstop
Üye

Mesaj gönderen stnonstop »

I love Alias :)
St. NonStop
Aziz DURMAZ
Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

freeman35 yazdı:Alias kullan, ozaman makinayı share e açmana gerek kalmaz

Kolay gele
aliastan kasıt nedir ?

ben herhangi bir paylaşım açmadan -3050 nolu port açık olduktan sonra- tcp ile anamakine:c:\program\data\db.gdb şeklinde sorunsuz bağlanıyorum.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Alias tan kasıt şu normalde server daki path i vermek zorundasın sende yazmışsın "anamakine:c:\program\data\db.gdb" Alias ile buna gerek kalmıyor Client ların path bilmesine gerek kalmıyor. FB yi kurduğun yerde "aliases.conf" TXT file ında Bir isim verim buna Path i ile dosya adını veriyorsun. Delphi içinde Bir değişkene dosya yolu ve adını atıyorsun diye bilirsin. Bu dosya içinde örnek vardır zaten.

Kullanımına gelince ise
"Anamakina adı:Alias adı" hepsi bu :)
Bu şekilde ben path i dosya adını vs bilmek zorunda değilim.

Burada bir tavsiyem olucak. sadece alias kullanırken değil diğer koşullardada Anamakina Adı yerine IP yazın. Tabiki Ana makinanın IP sini sabitlemek gerekir. Avantajı biraz daha performans. Nedeni Verilen isim zaten IP noya dönüştürülür. çok fazla detay bilgim yok ama sanırım DHCP server dan bu isim aranıp buna verilmiş IP sorgulanır vs vs. IP de ise tcp paketi direk alınır buda zaman kazanmaktır.

http://www.achim-kalwa.de/fbcc.phtml#download bu adresteki tool u katıldığım seminerde Onur Aydın tavsiye etmişti sağolsun. yukarıdaki linkte source larıda var. Application olanını ben biraz parmakladım :) fırsat bulursam yazarına sorup yayınlamayı düşünüyorum ama şu sıralar zor. sizde yapabilirsiniz diye yaptığımı anlatayım. 2 tab daha ekledim. İlk tab a Indy server koydum. Server ın yaptığı, bağlanan client lara bu alias listesini gönderiyor. Yazdığım programlardada Indy client ile server IP sine bağlanıyorum ve alias listesini alıp kullanıcıya gösteriyorum. Kullanıcı listeden Alias ı seçip bağlanıyor. Umarım fikir vermiştir.
2. tab ise henüz onu yapamadım vaktip olmadı çok ihtiyaçda duymadım henüz. ZeeBeeDee(zibidi okuyorum ben :D ) ayarlarını eklemyi düşündüm. Bilmiyenler için TCP üzerinde tünel açar bu tüneldeki paketleri ister cryptolarsınız ister sıkıştırırsınız. Sıkıştırırkende bunun seviyesini belirtebilirsiniz. Buda opnsource bir projeydi Forumda geçti arayan bulur :) faydası sıkıştırıldığında ki gidip gelen bilgilerin yani field içeriklerinin genelde string olduklarını düşünürseniz sıkıştırılınca birim zamanda giden bilgi miktarının nekadar olduğunu tahmin edersiniz. Network trafiği yoğun olanlar için tavsiye ederim

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!