Merhaba,
Tasarımı interbase de yapılmıs ve data girişleri interbase ile başlayan bir gdb var. Daha sonra firebird ile data girişlerine devam ettik. 1.0 ve son olarakta 1.5 yuklu. herhangi bir db donusumu yapmadık, zaten Firebird te boyle bir şey istemedi. Data mızın size 'ı buyudu. suan 1,3GB civarı. Program Delphi ile geliştiriliyor. BDE ile connect oluyoruz. ve db ye connect olduktan sonra ilk select im in sonucu icin 10dk civarı bekliyorum. (bu beklemeyle sadece server ı restart yaptıgım zamanlarda karsılasıyorum) ki bu select kullanıcı table ından kullanıcı adı ve sifre kontrolu. oldukca basit bir select. beklemeden sonra oldukca kallavi select leri anında getiriyor. ama ilk select cok yavas. sebebi ne olabilir ?
Server : XPServer,PIV 1GB Ram, 80GB(30gb Free) disk, Client : PIV WinXP 512 Ram 40(10GBfree) Disk
İlginiz için teşekkurler...
FireBird te ilk select cok yavas
Bu problemle ben de karşılaştım. Çok daha gelişmiş bilgisayarlarda bu sorun ortadan kalkıyor. Bu galiba FireBird'ün bug'ı veya eksikliği. İlk SQL komutunda 17 dakika beklediğim oluyordu. Ama dediğim gibi daha gelişmiş bilgisayarda bu sorun olmuyordu. Gerçi veritabanı çok büyüdüğünde belki onlarda da sorun olabilir. Ama ben 17 dakikada bağlanılan veritabanına gelişmiş bilgisayarda 1-2 saniyede bağlanıyordum.
17 dakikada bağlanılan dediğim bilgisayar: Pentium III, 1.2 GHz, 512 MB RAM, LapTop. Diğeri bundan olsa olsa 3 kat daha iyidir.
Belki bu sorun FireBird 2.0'da ortadan kalkar.
İyi çalışmalar.
17 dakikada bağlanılan dediğim bilgisayar: Pentium III, 1.2 GHz, 512 MB RAM, LapTop. Diğeri bundan olsa olsa 3 kat daha iyidir.
Belki bu sorun FireBird 2.0'da ortadan kalkar.
İyi çalışmalar.
Versiyon değişikliklerinde Mutlaka eski ile backup alıp yeni ile restore edin diye salık verilir. Ayrıca bunu yapmanız db de kullanılmayan page lerden arındıracaktır. Ayrıca borland BDE desteğini bıraktı diye biliyorum. Onun yerine FIBPlus ı öneririm(üretici firma devrance) sitesinde performans testleri vardı. yani kendi db nize BDE IBO ve FIBPLus la bağlanıp query çekip süreyi ölçüyor. IBX le bile arasında çok farkı görünce FIB+ a geçtim.
ilk bağlantı içinde sanırım transaction için bellekte yerleştirmek vakit kaybettiriyor.
Kolay gele
ilk bağlantı içinde sanırım transaction için bellekte yerleştirmek vakit kaybettiriyor.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!