Bu ara takıntı halinde Internet Explorer Araç Çubuğuna ve dolayısı ile açılan her pencereye "ör: c:\windows" kendi programcıklarımı ekliyorum... Erişimi kolay oluyor.
Bu tuşlardan biri de "Yeni Klasör Oluştur" komutunu içeren bir exe olsun istedim.
Komutun Yapması Gereken iş WinApi leri ile Yeni Klasör Oluştur komutunu taklit etmesi. Örnek olarak O klasörde "yeni klasör" dosyası varsa Windows XP nin düzenli bir özelliği olan - yeniden yeni klasör oluşturulduğunda klasör adının "Yeni Klasör (1)" ve artan sayılarla devam etmesi. - Yani istediğim tamamen windows'un yeni > klasör oluştur menüsündeki tıklamayı taklit edebilecek bir kod. - KOLAY GELSİN
Yeni Klasör Oluşturmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
selam
örnek kod:
kolay gelsin.....
örnek kod:
Kod: Tümünü seç
var
OpStruc: TSHFileOpStruct;
frombuf, tobuf: Array [0..128] of Char;
a:sTrING;
begin
ana.Table29.Edit;
ana.Table29Fkod.Text:=Rzedit1.Text;
ana.Table29Fadi.Text:=rzedit2.Text;
ana.Table29Tarih.Text:=rzedit3.Text;
A:=RzEDIT1.TEXT;
fillChar( OpStruc, Sizeof(OpStruc), 0 );
FillChar( frombuf, Sizeof(frombuf), 0 );
FillChar( tobuf, Sizeof(tobuf), 0 );
StrPCopy( frombuf, 'C:\Petrol 2.1\Data\*.*' );
StrPCopy( tobuf, 'C:\Petrol 2.1\Firmalar\'+Rzedit2.Text + '-' + RzEDIT1.Text+'-'+rzedit3.Text);
With OpStruc DO Begin
Wnd:= Handle;
wFunc:= FO_COPY;
pFrom:= @frombuf;
pTo:=@tobuf;
fFlags:= FOF_NOCONFIRMATION or FOF_RENAMEONCOLLISION; // FOF_RENAMEONCOLLISION .. AYNI ISIMDE DOSYA VEYA KLASOR VAR SA KOPYASI DIYE YAZAR..
end;
ShFileOperation( OpStruc );
kod güzel de tabii ki - benim isteğimi tek karşılayamadığı yön şu - yeni klasör oluştur dediğim zaman oluşturacağı hedef'i referans olarak hangi pencerede "örneğin: c:\windows içindeysem oraya, d:\xxx içindeysem oraya" oluşturma kodunu kullanırsam oraya yeni klasör oluşturması.
Bu arada sadece tek tuşa bağımlı kalmak zorunda olmadığımı farkettim - tek tuş olarak kendi exe mi ekleyebildiğim gibi mesela yahoo toolbar tarzı yazılımlar da kendilerini explorer a attach edebiliyolar. orda bir toolbar olarak görünebiliyorlar. bunu delphi ile yapmam mümkün mü? - KOLAY GELSİN
Bu arada sadece tek tuşa bağımlı kalmak zorunda olmadığımı farkettim - tek tuş olarak kendi exe mi ekleyebildiğim gibi mesela yahoo toolbar tarzı yazılımlar da kendilerini explorer a attach edebiliyolar. orda bir toolbar olarak görünebiliyorlar. bunu delphi ile yapmam mümkün mü? - KOLAY GELSİN
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
http://www.euromind.com/iedelphi/webaytek yazdı: orda bir toolbar olarak görünebiliyorlar. bunu delphi ile yapmam mümkün mü? - KOLAY GELSİN