Firebird de events unsurunu nasıl çözeceğiz

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kilitli
menderes

Firebird de events unsurunu nasıl çözeceğiz

Mesaj gönderen menderes »

Forumda baya bir arama yaptım. fakat istediğim bir çözüme ulaşamadım. Aynı konu çok arkadaşın başına da gelmiş.

Sorumuz event alert iyle ilgili;
Önce FDB ve bağlantılarla ilgili yapılanları yazayım:
IBXxpert tarafında
Server: Remote
server name : 10.0.0.7
Modemde (e-con) virtual server 3050 tcp 10.0.0.7 makinemizin ip si işlemi yapıldı.
Prtotokol : TCP/IP
Server Version : Firebird 1.5
Database File :C:\HAYSOFT_YZL\Haysoft_CLS\data\DENEME.FDB
alias: 10.0.0.7:C:\HAYSOFT_YZL\Haysoft_CLS\data\DENEME.FDB

İstanbul'dan makine ip 10.0.0.0 yerine modem ip si ile bağlandı. modem ip virtual server ile makine ip sine yönlendirildi.ibexpert le bağlanıldı.
82.115.57.222:C:\HAYSOFT_YZL\Haysoft_CLS\data\DENEME.FDB
Aynı anda bizde yukarıdaki işlem le bağlandık.

Denetim masası güvenlik duvarından adnan adında 3050 port (bağlantı noktası) açıldı.
Yerel makineler sunucu\paylaşımadı\database yolu ile bağlandı.
Ana makina : C:\HAYSOFT_YZL\Haysoft_CLS\data\DENEME.FDB ile bağlandı.
IBDatabase connection local olarak.
Terminal ise;
\\Pc\HAYSOFT_YZL\Haysoft_CLS\data\DENEME.FDB
database editor ;
Connection : Remote
Server : Pc (Sunucu adı -> yani bilgisayar adı)
Protokol :NamedPipe
Database :HAYSOFT_YZL\Haysoft_CLS\data\DENEME.FDB
\\Pc\HAYSOFT_YZL\Haysoft_CLS\data\DENEME.FDB

Bu şekil bir bağlantı çalışıyor.
İki tarafta da FB.Server kurulu.
serverdeki ve terminaldeki programda ibevents1 var.

Trigger ismi:EKLEME_VAR o da object inspectorden IBEvents in strings ine eklendi.

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.IBEvents1EventAlert(Sender: TObject; EventName: String;
  EventCount: Integer; var CancelAlerts: Boolean);
begin
ShowMessage('Stok Listesinde: "' + EventName +
  '", Hareket Adedi: ' + IntToStr(EventCount));
IBDataSet1.Close;

IBDataSet1.Open;
end;
BİZİM SORUMUZ ŞU
Lokal durumda sorun yok çalışıyor. Ancak internet bağlantısında kilitlenme oluyor.
Terminal makinede IBEvents i autoregister TRUE yaparsak, kilitlenme oluyor. Eğer terminal makinede Autoregister False olursa problem yok.

Her iki tarafta çok güzel çalışıyor. Ama terminal veri girişlerinde anlık değişmeleri göremiyor. Refresh yapması lazım.

Acaba bu kilitlenme neden yapabilir???
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Terminalde NamedPipe bağlantı yerine TCP/IP kullanın ve öyle deneyin. Sorunun neden kaynaklandığını bilemiyorum.

Forumlarda IP adresinizi vermeyin. Eğer doğru ise (denemedim) VT sunucu adresini vermişsin. Yapılmaması gereken birşey. Bir an önce düzenleyip 82.x.x.x şekline getirin.

Kolay gelsin.
menderes

ip adresi doğru değil, diğer adresler de değiştirilerek verilmiş, namedPipe meselesi ise önemli değil TCP de denendi.
Bir de artık ne hikmetse bu forumda coderlord arkadaşla bu üçüncü oldu. Daha önce yeni ve acemi olmadığımı yazmıştım. (Coderlord arkadaşın bir sözüne.) Polinimik sevmiyorum ve girmek istemiyorum son defa yazıyorum. Eğer benim yazılarımdan forum kıdemli üye ve yöneticilerinden rahatsızlık duyanlar var ise bir uyarı ile çeker giderim.
Forumlarda IP adresinizi vermeyin. Eğer doğru ise (denemedim) VT sunucu adresini vermişsin. Yapılmaması gereken birşey. Bir an önce düzenleyip 82.x.x.x şekline getirin.
yazımda hata var diyemi yazmışım. alacağımı aldım. mussimsek arkadaşa başarılar dilerim. Artık sizlere kolay gelsin. Hepinize saygılarımı sunarım. Cevap yazmanıza da artık gerek yok. sorumu sormamış kabul edin veya silin .
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Çok alıngansın arkadaş. Bir daha aklımda tutar senin sorularına yanıt yazmam. Çünkü maşallah herşeyi biliyorsun. Bizim gibi acemilerin sana yanıt yazması ne haddine düşmüş.

Profesyonel :) yazılımcı hayatında başarılar dilerim.
menderes

Yine de vakit ayırdığın için Allah (c.c) senden razı olsun.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

coderlord yazdı:Forumlarda IP adresinizi vermeyin. Eğer doğru ise (denemedim) VT sunucu adresini vermişsin. Yapılmaması gereken birşey. Bir an önce düzenleyip 82.x.x.x şekline getirin.
@menderes kardeş gerçekten ya canın sıkkın ya da gereğinden fazla alınganlın gösteriyorsun. Çünkü yukarıdaki cümleden anladığım kadarıyla @coderlord sadece kullandığın IP yi vermiş olabileceğini düşünerek art niyetli kişiler tarafından mağdur duruma düşmemen için kibarca uyarmış seni. Tamam öyle basit hata yapacak gibi durmuyorsun fakat onun söylediği formatta (82.x.x.x:c:\... şeklinde) yazmış olsaydın böyle bir uyarıya da gerek olmayacaktı. Tamamen senin iyiliğin yönünde bir uyarı gibi anlıyorum.. :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
menderes

rsimsek hocam siz mussimsek ve fahrettin bey gerçekten saygı duyulan insanlarsınız. Başka yerlerde biz sizlerin iyiliklerinizi konuşuyoruz. Bu arada burayı böyle sözlerle işgal ettiğim için hepinizden özür dilerim bu arada pek sık özür dilemem.
coderlord arkadaşla alıp veremediğim yok onu bilsin sadece tüzel kişilikle alıp veremediğimiz. O da yardımcı olmak istiyor. Onu da anlıyorum. Yalnız üslup biraz farklı. Bu olay bir kaç yerde daha geçti bu üçüncü olunca alınganlık oldu tabi. Biz cevap beklerken yazılara takılıp forumda şimdi benim yaptığım gibi mesaj kalabalığı. Hoş bir şey değil. Siz de görüyorsunuz bu işlere gönül vermiş insanlar çok. En basit noktalar için fazla vakit kaybediyorlar. Onları bilerek öyle yazdım. İnanın ip noyu bilmeyenler var. Git öğren de gel denirse ben onuna yoluna niye sebep olayım. Bir zamanlar işim gereği bir kişiye 20 kere 89 mm tekrarlatmama rağmen yinede o dört harfi söyleyememiştir. Onu öğrenemediği için hiç bir zaman kınamadım,ona niye 88 diyorsun demedim, Çünkü bizlerde bilmediğimiz şeyleri bir anda öğrenemiyoruz. Neyse sizlerden ricam artık şahsıma cevap hakkı verecek yazı yazmamanız dileğiyle. saygılarımı sunarım.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Ne demek istediğini anlayamadım. Neyi savundun şimdi?
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Yoktan yere nasıl kavga çıkar güzel bir örnek olmuş.

@menderes arkadaşım ben burda bir art niyet görmedim. @coderlord iyi niyetle seni uyarmış. Olay acemi veya usta programcı meselesi ise ben ufak bir detay atlayıp günlerimi harcadığımı bilirim projede. Bu yüzden herkes tecrübesine göre, dikkat edilmesi gereken yerleri, fikirlerini yazıyor. Bunda bir yanlışlık yok. İşine yarıyorsa alıp kullanırsın, yoksa teşekkür ederim ama bunu denedim işe yaramadı dersin.

Bu başlığı kapatıyorum, biraz sakinleşelim. Yarın tekrar açarım.
Kilitli