sesi yazıya cevirmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
abluka
Üye

sesi yazıya cevirmek

Mesaj gönderen abluka »

selam arkadaşlar sizce sesi yazıya cevirmek mumkunmu bole bişi yapılırsa super olur ama nasıl yapılabilir ?
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

office 2003 ingilizce içinde mevcut. ayrıca SDK dosyalarıda var. şuan için sadece ingilizce. yazılması an meselesi. bu konuda çalışmak istersen wavelet konusu bilmen gerekiyor. digital signal processing gibi konular. biraz ağırdır. yıllarını alabilir :)
gorecelik
Üye
İletişim:

Re: sesi yazıya cevirmek

Mesaj gönderen gorecelik »

abluka yazdı:selam arkadaşlar sizce sesi yazıya cevirmek mumkunmu bole bişi yapılırsa super olur ama nasıl yapılabilir ?
merhaba abluka öncelikle nasılsın yaa nerelerdesin msnin hiç açılmıyor merakta buraktın beni :cry:

text to speech diye bi şey var delphide bunu microsoft speechapi sini kullanarak yapabilirsin ama speech to text diye bişey varmı bilmiyorum sen şunu bi incele
http://cc.borland.com/codecentral/ccweb ... orid=45198
bi arada msnde görüşelim özlettin kendini
mbt
Üye

Mesaj gönderen mbt »

Kullanıcı avatarı
mepc
Üye

Mesaj gönderen mepc »

Şu an geveze programı yazıyı türkçe vurgulara da dikkat ederek okuyabilen bir program piyasaya sürdü. Ben kullanıyorum. Çok kaliteli.

Konuşulanı yazan bir program sorarsanız bu seviyede yok. Meslek gruplarına göre oluşturulmuş yazılımlar var. Öncelikle ses analizi yapıyor. Daha sonra %95 e varan başarı ile konuşulanı yazıya çeviriyor. Firma çalışanlarının söylediğine göre önce tüm sesleri üçer harf üçer harf olarak ayırıp veritabanına kaydediyorlarmış. vs... vs... detayını bilmiyorum.

Ama bu konuda yakında bir çok ürünün piyasaya çıkacağına eminim.
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
sipi_raca
Üye

Mesaj gönderen sipi_raca »

Merhaba , Arkadaşların dediği kadar yıllarını almaz merak etme :)
Birkaç ay önce bir arkadaşım uğraştı bu konuyla yazıyı okuma ve sesi harflendirme konusu küçük bir uygulama yapmıştı toplam 250 mb component buldu ve kullandı alabilirsem gönderirim. .Net ses işleme için çok imkan sunuyor araştırdın mı bilmem ama bir bak istersen
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Arkadaşlar konu yazıyı okumak değil, konuşulanı metne çevirmektir. Tabiki yazıyı okumak çok kola bir iş. Yıllar öncesinin ufacık programı vardı.
Kullanıcı avatarı
samety
Üye

Mesaj gönderen samety »

abilerim bendaha yeniyim ogrenci sayılırım ogreniyorum projem var bu konuyla ilgili
hatta bu konu tam olarak abilerim olarak sizden yardım beklıyorum
bu konu hakkında formu cok aradım ama yardımcı olabılecek bir seylere rastlamadım help me :oops:
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

help me ne ya? :evil:
kutal
Üye

Mesaj gönderen kutal »

selam

MATLAB ile birşeyler yapılabilir arkadaşlar.(uğraşanlar varsa?). Programda DSP(dijital sinyal işleme) kalıplar mevcut ama arkadaşın dediği gibi üzerinde uzun soluklu bir çalışma gerekir. Bu konu üzerinde yıllarca çalışan DSP mühendisleri var.konu derin elektronik ve programlama bilgileri gerektirebilir.

uğraşacak arkadaşa Allah kolaylık versin.

saygılar...
argetek
Üye

dsp

Mesaj gönderen argetek »

aslında konu anlatıldıgı kadar zor sayılmaz turkce için ortalama 2-3 aylık bir calısma ile bu mumkun su sıralar bu proje ustunde calısan evet cok firma ve kurum var ve baya bir yol katetmiş durumdalar google da ysa diye aratırsan bilgisarda ses ile komut verme ve benzer işlemlerin nasıl yapıldıgı hakkında buyuk bir kutuphane mevcut bu arada bilgisayarın cpu su zaten bir (DSP) oldugu ve uzerinde yapılan tum işlemlerin (DSP) teknolojisi ile yapıldıgınıda unutmamak lazım bu yolda ilerlersek konunun en azından yarısını aşmıs olursunuz yani elektronik bilgisinden cok iyi bir programcının ses kartından veri alması ile başlanacak bir proje olabilir dediğim gibi google ysa ve ses analizi hakkında arama yaparsanız oldukca cok kutuphane bulunmakta
vesper
Üye

Mesaj gönderen vesper »

para öderim dersen sorunun çözümü chant speech kit

Develop software that speaks and listens with Chant® SpeechKit® components. Whether you develop desktop, server, mobile, telephony, Internet software, or web pages, SpeechKit® components can transform text to speech for audio playback and speech to text for your software to process. This liberates your software from keypads, keyboards, and mice as primary input devices by letting end users talk with it.

Develop applications that can speak instead of text only displays:

Develop applications that can respond to your voice instead of having to use a keyboard and mouse:

http://www.chant.net/speechkit/default.asp
Kullanıcı avatarı
samety
Üye

Mesaj gönderen samety »

kayıtlı iki ss dosyasını nasıl karşılaştırabilirim yani birbirinin farklı yada aynı olduğunu nasıl anlarım yardımlşarınız için şididen tşk
Kullanıcı avatarı
bluekid
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid »

yukardaki pek çok arkadaşında belirttiği gibi kolay bir iş değil bir iki satır
cevapla olacak bir şey değil
"Speech-Recognition" diye aratırsan pek çok bilgiye ulaşabilirsin
bri yerden başlayacağım bu işe diyarsan sana temel bir yazı
Speech Recognition HOWTO