inno setupla istediğim klasöre kopyalama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
takkus
Üye
İletişim:

inno setupla istediğim klasöre kopyalama

Mesaj gönderen takkus »

merhaba,
inno setupı ilk kez kullanıyorum. kullandığım bazı dosyaların program klasörüne deil de benim istediğim herhangi bir klasöre kopyalanmasını istiyorum. forumdaki soruları inceledim ama -belki gözümden kaçanlar olmuştur- hepsi default olduğu gibi application pathe kopyalanıyor.
app yazan yere d:\holala gibi bişey yazıp denediğimde constant olmadığı için hata verdi haliyle. bunu nasıl yapabilirim?
teşekkürler
"Nasip ise gelir Hint'ten Yemen'den,
Nasip değil ise ne gelir elden?"

"ben de mecnundan füzun aşıklık istidadı var,aşık-ı sadık benem mecnunun ancak adı var..." (Fuzulî)
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Hocam hangi dosyayı hangi dizinde hangi klasörün içine atmak isterseniz o dosyayı sağ tıklayıp (IStool kullandığınızı varsayıyorum) çıkan pencerede Dest.Dir bölümündeki

Kod: Tümünü seç

{app}\..................
bölümünü

D:\Holala\DosyaAdi.uzantisi
yada eğer sadece klasör oluşturmak isterseniz

D:\Holala

yazarsanız sorun çıkmadan derliyor ve kurulumu yapınca da D de bu klasörü oluşturup o dosyayı içine atıyor.Ben denedim de yazdım.Sorun olmadı.

Ayrıca system dizinini falan belli dizinleride seçebilirsiniz.Yani bu konularda inno setup çok güzel.
viewtopic.php?t=12392 bu linkede bir bakın isterseniz.Belki işinize yarar.
Kolay gelsin.
takkus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen takkus »

cevabınız için teşekkür ederim. ISTool kullanmadan inno setupın wizardıyla script file oluşturuyorum. bu dosyadaki kodlarda değişiklik yaparak yapmaya çalışıyorum. olmazsa istool yükleyim bahsettiğiniz şekilde yapacağım. hazırladığınız videoyu da indirdim, elinize sağlık.
teşekkürler

"ben de mecnundan füzun aşıklık istidadı var,aşık-ı sadık benem mecnunun ancak adı var..." (Fuzulî)
takkus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen takkus »

evet anlattığınız şekilde oluyor. tekrar teşekkür ederim.

ama şimdi şu sorun kafama takıldı.
örneğin, C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Speech\sapi.dll
sapi.dll dosyası yukarıdaki pathe kopyalanmalı. ancak windows E sürücüsüne kurulu. ya da system klasörü diyelim. yani dosyanın mutlaka o klasörde bulunması gereken durumlarda nasıl bir yol izlememiz gerekiyor?

Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Dediğim gibi bu konuda İnnoSetup çok gelişmiş ve harika bir program.Şimdi yukarıda bahsettiğim Dest.Dir bölümü var ya oradaki comboboxı tıklarsanız aşağıya açılan listede karşı bilgisayardaki olası dizinlerin c d yada e ye bağımlı olmadan tanımlanmış olduğunu göreceksiniz.Açılan listeden seçerseniz eğer(Bu Common Files in kısaltılmışı yani)

ve sonra

\Microsoft Shared\Speech\sapi.dll 
yazarsanız yani eklerseniz olur biter.
Yani
Dest.Dir bölümüne

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Speech\sapi.dll 
yazmak yerine

{cf}\Microsoft Shared\Speech\sapi.dll 
yazarak genel bir yol tanımlamış oluyorsunuz.

Bu şu demektir.İnnoSetup karşı bilgisayara kurulurken Common Files klasörünü arıyor neredeyse oraya atıyor.Yani eğer bu klasör E' de ise E' ye C' de ise C' ye atıyor.Siz acaba aadamın windowsu c demi d demi e demi diye varsayım yürütmüyorsunuz.

Bunu diğer tüm dizinler içinde yapabilirsiniz.O Açılır listeyi iyi incelerseniz

system.sytem32,belgelerim,paylaşılan belgelerim vb...........
gibi birçok windows ile ilgili dizinin tanımlandığını göreceksiniz.

Kolay gelsin.
takkus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen takkus »

teşekkür ederim. çok yardımcı oldunuz.

bir soru daha, belki saçma olacak ama;

bir dosyayı birden fazla klasöre kopyalamak mümkün mü?

Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Tabiiki mümkün.Siz istool kullanarak bütün ayarları yaptınız herşey bitti diyelim.Sonunda istool size bir script çıkardımı, çıkardı.Diyelim kisizin bir den fazal klasöre kopyalamak istediğiniz dosya

X.jpg 
dosyası.ve siz onu diyelimki hem

C:\Documents and Settings\Yüksel\Belgelerim\Resimlerim

C:\Documents and Settings\Yüksel\Belgelerim\Kısayollar
dizinine kopyalamak istiyorsunuz.

İnnoSetup scriptinde şu aşağıdaki kod satırıda diğer satırların arasına yerini alacaktır.

Source: C:\Documents and Settings\Yüksel\Belgelerim\Resimlerim\Exe\X.jpg; DestDir: C:\Documents and Settings\Yüksel\Belgelerim\Resimlerim\X.jpg
burada yapacağınız olay bu kodu alıp kopyala yapıştır bir alt satıra aynen şöyle:

Source: C:\Documents and Settings\Yüksel\Belgelerim\Resimlerim\Exe\X.jpg; DestDir: C:\Documents and Settings\Yüksel\Belgelerim\Kısayollar\X.jpg
Yani istoolda yapamadığın bir dosyanın birden fazla yere kopyalanması ayarını böyle halledebilirsin.

Tabii başka bir yol daha var.Aynı dosyadan iki tane yada ne kadar istersen koyarsın pakete ve hepsini farklı yere attırırsın ama setup paketi şişerki mantıklı bir yol değildir.

Yukarıdaki anlattıklarım sorununuzu çözecektir.

Kolay gelsin.
MANDRAKE
Üye

Mesaj gönderen MANDRAKE »

ya bende diğer exe dosyaların hiçbirşekilde görünmesini ana exenin içine gömülmesini istiyorum onu nasıl yapacam???
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Bu içine gömmek istediğiniz exe dosyası oluşacak olan sıkıştırılmış Setup.exe dosyasımı ki eğer buysa zaten inno steup bunu yapıyor yok eğer programınızın exe dosyası ise bunu delphi de halletmelisiniz.Yani sorunuzu pek setup hazırlama işlemiyle ilişkiilendiremedim.Daha açıklayıcı bilgi yazabilirseniz......