Arkadaşlar ben bilgisayar programcılığı bölümünde okuyorum. Yarın önemli bir sınavım var. Size, hocanın sınavda sorabilceği muhtemel soruları gönderiyorum. Sınavım yarın 17:00’de. Uyumayı düşünmüyorum. Yarına kadar ne kadar cevap gönderebilirseniz o kadar kâr benim için. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sorular:
1- 1/1! + ½! + 1/3! + ............+ 1/n!=? n’e kadar olan sayıları bulun.
2- 10 sayıyı(decimal) 2’lik tabana çevirecek program.
3- x tane karakterin ascii kodları toplamını bulan program.
4- Kullacıdan alınan 3 sayının (inputtbox query ile) özel üçgen oluşturup oluşturmadığını söyleyen (‘Özel Üçgendir’ ‘Özel Üçgen Değildir’ gibi) program. (c2 = a2 + b2 özelliği kullanılarak)
Not: Mesajın nerde gösterileceği önemli değil!)
5- 4 tane rakamdan en büyük olan ile en küçük olanı toplayıp rakamı kullanıcıya gösteren program (Örn. ‘en küçük ile en büyük sayının toplamı şudur’ gibi)
6- Kullanıcının girdiği rakam baz alınarak o rakama kadar olan asal sayıları bulan program.
7- Kullanıcıdan bir sayı alınacak ve bu sayıya kadar 1/1! + ½! + 1/3!...........+ 1/n! hesaplanacak.
8- Kullanıcı 0’a basana kadar girdiği her karakterin ascii kod toplamını bulun.
9- Girilen bir ismin ascii kodlarının toplamını bulan program.
Bir de herhangi bir matematik fonksiyonu içeren basit bir kod gönderir misiniz? (Örn.(function SQR)
ACİL SINAV SORULARI!
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: ACİL SINAV SORULARI!
Merhaba;Guybrush yazdı:Yarın önemli bir sınavım var. Size, hocanın sınavda sorabilceği muhtemel soruları gönderiyorum.
Madem sorular muhtemelen buna yakın eğer siz soruları bildiğiniz halde cevabı araştırarak bulamıyorsanız bunları forumdan istemeniz sizce ne kadar doğru bilmiyorum ama bence çok yanlış. forum kurallarını okumanızı önemle rica ediyorum.
Saygılarımla
Çalışmalarınızda başarılar.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]