arkadaslar bir txt dosyam var ben bu dosyadan bilgi almak zorundayım aynı barkot sistemlerinde oldugu gibi ama benim burada asıl handikaplarımdan biri su
her satırdaki bilgi su sekilde olmaktadır
hg jj kj kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
şimdi bas taraftakı ayrılmıs bolumdeki karakterleri birleştirmem ve en bastaki boslugun yerine baska bir karakter ekleme kalan 2 bosluguda silip sonucunda 7 karakterlik bir grup olusturmam lazım orneklemek gerekirse bu işlemlerden sonra dosya formatı su sekilde olmalı
ffklıju ddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd
gibi olmalı şimdi bu dosyadan da ilk 7 karakteri alıp bir edit e kalan kısmıda baska bir edit nesnesine yazmam lazım bunu nasıl yaparım bana yardımcı olursanız cok sevinirim ornek kod yada izlemem gereken yol hakkında bilgisi olan arkadaslara şimdiden teşekkür ediyoırum
txt den okuma ve parcalama hakkında ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
biraz arama yaparsan aradığın herşeyi bulusun
txt yi yuklemek için loadfromfile
aldığın değeri istediğin gibi parçalamak içinde pos ve copy bunlarla ilgili arama yap
txt yi yuklemek için loadfromfile
aldığın değeri istediğin gibi parçalamak içinde pos ve copy bunlarla ilgili arama yap
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
string parcalama
arkadaslar sanırım konuyu tam olarak anlamadan hemen cevap yazdınız copy ve pos komutları ile belli sayıdaki karakterden baslayı belli bir sayıya kadar copy yapaliliyorsunuz position = pos komutu ile de aradıgınız bir karakterin position nu nu alıyorsunuz bunları forumda arama yaparak buldum ve ogrendim ama benim sorum bu degildi elimdeki text dosyasında bulunan karaktersayısı belli degil yani baslangıcta bulunan grupta ( cc cccc ccc cccccccccccccccccccc ) olabilecegi gibi ( ccc c ccccc ddddddddddddddddddd) de olabiliyor yani txt dosyasında satır her satırda bulunan karakterleri alıcam ama ilk bolumde bulunan aralarında bosluk olan karakterleri alıp onlarda bulunan karakterlere bakıp içinde benim aradıklarımdan biri yoksa bunu onun istedigim pozisyonuna eklemek örneklemek gerekirse ( ccc ccc ccccc ccccccccccccccccccccc ) içeren bir satırım var ve ben bu bastaki grup u alıp bu tarz olan tum grupların basına aa karakteri eklemek daha sonra aralardakı boslıkları atıp sadece ıkı grup olmasını saglamak istiyorıum tamam bosluk karakterini pos ile tespit edip onu sileriz ama ust ust e 3 -4 tane bosluk karakterini bir kerede nasıl silerim bunu bilemiyorum eger bu kısmı aşarsam elimdeki grup bas tarafı hep aynı karakter sayısında ıkıncı grupta hep aynı sayıda karakter icerecek bu bana bu satırı ikiye bolmek için bir cok yol saglayacak şimdi bu anlattıklarımı anlayıpta bana yardım edebilecek bir arkadas varmı acaba :=)
selam aslında olayı şu şekildede yapılabilrmi bilemiyorum zira deneme fırsatım olmadı ama en azından bir fikir verebilir size
Şimdi diyelim yaptığınız işlemi hangi eventte yaptırdığınız işlemi bilemiyorum ama şimdi o cümlenin boşluk bölümleri space tuşu olarak algıladığını farzadersek pos komutuyla space tuşunu algılayan yerleri bulup copy komutyla silmeniz.Şöyleki if pos (key=32) gibi mesela yani space tuşunun ascii tuşu 32 olduğu için öncelikle o 32 li olandan kaçtane var ve nerede hangi satırda bunu bulup sildiğinizde zaten cümleniz boşluksuz hale gelecekitr.Sonra yapacağınız işlemlerden de dilediğiniz kadar silme imkanınız olabilir sanırım.Kolay gelsin.
Şimdi diyelim yaptığınız işlemi hangi eventte yaptırdığınız işlemi bilemiyorum ama şimdi o cümlenin boşluk bölümleri space tuşu olarak algıladığını farzadersek pos komutuyla space tuşunu algılayan yerleri bulup copy komutyla silmeniz.Şöyleki if pos (key=32) gibi mesela yani space tuşunun ascii tuşu 32 olduğu için öncelikle o 32 li olandan kaçtane var ve nerede hangi satırda bunu bulup sildiğinizde zaten cümleniz boşluksuz hale gelecekitr.Sonra yapacağınız işlemlerden de dilediğiniz kadar silme imkanınız olabilir sanırım.Kolay gelsin.
selam olayı denerken şöyle bir çözüm buldum.Umarım işinize yarar.
burda edit2.text de silinecek metin olsun .edit1 de de metninizin tamamı
label1.caption dede bu metnin kalanını gösterelim.
şimdi edit2 ye sileceğimiz kadar metinlergeliyor.space tuşu ilede bşluk bırakılsa dahi mesela
label1.caption o boşluk gözükmemekte.Umarım yanlış anlamamışımdır.Veya olmadı bir önceki mesajımda yazdığım olaya bakmak lazım.Kolay gelsin size.
Kod: Tümünü seç
var
I:Integer;
X,
S:String;
begin
x:=edit2.Text; // silinecek metin
S:=Edit1.Text;
If S='' Then exit;
while Pos(edit2.Text,s)>0 do begin
I:=Pos(edit2.Text,s);
Delete(s,I,length(x));
label1.caption:=S;
end;
end;
label1.caption dede bu metnin kalanını gösterelim.
şimdi edit2 ye sileceğimiz kadar metinlergeliyor.space tuşu ilede bşluk bırakılsa dahi mesela
label1.caption o boşluk gözükmemekte.Umarım yanlış anlamamışımdır.Veya olmadı bir önceki mesajımda yazdığım olaya bakmak lazım.Kolay gelsin size.