Report Manager nedir? nasıldır?....

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ercere
Üye

Report Manager nedir? nasıldır?....

Mesaj gönderen ercere »

Merhaba Arkadaşlar.
Nerden buldum bilmiyorum ama Report Manager diye bir raporlama aracı ile karşılaştım.İndirdim Birkaç deneme yaptım.Ama forumda bununla ilgili hiçbir yazı göremedim.Paralımıdır.parasızmıdır.uygunmudur değilmidir.
Compenent lerinide kuramadım açıkçası.Bilgisi olan varmı.
http://sourceforge.net/projects/reportman
buradan da indirdim.
Bilginin sınırı öğrenmenin yaşı yoktur.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

ticari ürünler de her hangi bir ücrt ödemeden kullanabiliyorsunuz.
kylixten, .nete , web üzerinden raporlamadan activex bileşenlerine kadar çok kapsamlı bir desteği var. yahoo mail grubu epey hareketli. bu da kullanıcı sayısının iyi seviyelerde olduğunu gösteriyor.

ben çok kapsamlı bir şekilde kullanmadım ama meraktan dolayı indirip örneklerine bakmıştım. designeri ilk önce biraz garip geliyor ama eminim kullandıkça alışılabilir. benim gözüme ilk çarpan şey çok başarılı bir export aracı var. oluşturulan raporları başarılı bir şekilde html ve pdf yapabiliyor. hatta exe bile yapabilior. bunlar haricinde her hangi bir kullanmışlığım yoktur kendilerini...
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
ercere
Üye

Mesaj gönderen ercere »

Biraz designer'i kurcaladım.Free olması bayağı ilgimi çekti.
Delphi7 kullanıyorum.Ancak Delphi tarafında birşey yapamadım.Çünkü compenentlere bakıyorum ne fastreporta ne rave ye benzetebildim.Anlıyacağınız beceremedim.
Report Manager kullanan varsa yardımcı olursa hepimize free bir raporlama aracı kazandırmış olur.Şimdiden tşk.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

ercere demişki:
Biraz designer'i kurcaladım.Free olması bayağı ilgimi çekti.
Delphi7 kullanıyorum.Ancak Delphi tarafında birşey yapamadım.Çünkü compenentlere bakıyorum ne fastreporta ne rave ye benzetebildim.Anlıyacağınız beceremedim.
Report Manager kullanan varsa yardımcı olursa hepimize free bir raporlama aracı kazandırmış olur.Şimdiden tşk.
bende aynı şekilde kurdum ama componentlerde takıldım.Ocx olanını kurdum.ActiveX palette 3-4 komponent attı ama kullanamadım.Dpk dosyaları ise kurulumda hata verdi.Ayrıca rapor hazırlamasında da nasıl yapılır bilemiyorum.Çünkü rapor hazırlama designeri delphiye entegre olmadan bağımsı çalışıyor datasetlerle nasıl bağlantı yapılr.Belkide dpk dosyaları kurulsaydı buı entegrasyonu sağlayacak bileşenlere ulaşacaktık ama kuramadım.Ama örnek rapor dosyasına baktım çok güzel bir raporlama aracı .Ayrıca pdf olarak çok güzel export yapıor.Gerçekten bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilerini yazarlarsa çok iyi olur.Kolay gelsin.
ercere
Üye

Mesaj gönderen ercere »

Tekrar Merhaba Arkadaşlar.Bu Report Manager beni bayağı sardı.Ancak yeterli örnek bulamadığımdan (vede yabancı dilim TÜRKÇE olduğundan)
bazı olayları çözemedim.
Veri tabanından bilgi alabiliyorum.Text alanları rapora atabiliyorum.Runtime dizayn yapabiliyorum.Fast-reportlada uğraştım bana göre onda olan birçok özellikler bunda var.Free olmasıda cabası.
Delphi tarafındaki memo alanı rapora nasıl yansıtacağımı bulamadım.Bu konuda bilgisi olan varsa yol gösterebilirse inanın çok makbule geçecek.
tşk.
ASE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ASE »

@ercere En iyisi sen bu konuda bi makale hazırla foruma gönder sonrasında bizde öğrenip kullanmaya başlayalım. O zaman bilen kişi çok olacağından problemler da daha kolay çözülür. İyi geceler.
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...

ASE YAZILIM
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhaba

arkadaşlar yukarıda verilen linki tıkladığımda report manager isimli raporlama aracına ait 3 dosyadan bahsediyor

1 - Dizayn Aracı, bu araç 16 mb civarında
2 - ActiveX component
3- Delphi ve Klix için component seti

ben bunları indiriyorum, inceleyeceğim. bi ilerleme sağlarsam. buraya yazacam...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
ercere
Üye

Mesaj gönderen ercere »

Arkadaşlar Makale bölümüne REPORT MANAGER' in kurulumu ilgili basit bir yazı yazmaya çalıştım.Ben ancak bu kadar yapabildim.Tecrübeleri birleştirerek daha iyi sonuçlar alabileceğimiz kanısındayım.
Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ofenX »

Merhaba,
Ben alanların kenarındaki çizgileri nasıl yaptığını merak ettiğim için indirip denedim. Bana sanki freereport daha iyi geldi.
Çünkü bunda bir alana bir shape nesnesi ekleyip o alanın etrafına dolandırıyorsunuz. O alanı taşıdığınızda mecburi olarak o shape i de taşımak zorundasınız ve her seferinde konumunu ince ayarlarla ayarlamak zorunda kalıyorsunuz.
Ama freereportta bir alanı ekliyorsunuz. Yukarıdaki speed buttonlardan birine basıyorsunuz hemen etrafını çiziyor. Taşıdığınızda da ek bir zahmete gerek kalmıyor. Word veya excelldeki gibi sadece sağını, solunu,altını veya üstünü çiz de diyebiliyorsunuz.

Ben özellikle excell türü bir alanı destekleyen free bir component arıyordum. Bunu da fast reporta eklemişler.
Bu programla ilgili başka eleştirileri fırsat buldukça yazarım.

İyi çalışmalar.