Merhaba
MSSQL Server 2000 kullanıyorum. Bunun için en uygun erişimi ADO sağlıyor diye yazılar okudum.. Fakat Delphi 7 'de Adotable ile direk "ole db provider for sql server" sağlayıcısını kullanarak data dosyalarıma erişiyorum. Oluşturduğum indexler üzerinde "seek" aratma komutunu kullanamıyorum. "Current provider does not support the necessary interface for index functionality." (Geçerli sağlayıcı, dizin işlevselliğini desteklemiyor) hatası veriyor.. şimdi adotable ile bu işlemi yapamayacaksam adotable'ı ne için kullanmamız gerekiyor. Yoksa hiçbir işe yaramıyor mu.. Adodataset veya Adoquery kullanıp işlemi gerçekleştirebiliyorum.Ama Adotable kadar hızlı olmuyor. Ama BDE'nin TTable'ı bu işi yavaşda olsa ODBC üzerinden rahatlıkla yapabiliyor. Bu durumda Adotable yerine Ttable'mı kullanmalıyım.. Database seçimi ??? Sağlayıcı seçimi ??? Görütüleyici seçimi ??? Hepsi karma karışık . Birde aklıma takılan şu MSSQL Server mı yoksa Firebird,MySql gibi freeware serverlar mı? Seçimi neye göre yapmak gerekiyor.. En kısa sürede cevaplarsanız çok sevinirim. Herkese iyi çalışmalar...
Database Server seçimi.. Adotable ile MSSQL index hatası
-
- Üye
Merhaba;
MSSQL Server'a delphi ile bağlanmanın en pratik ve hızlı yolu adoQuerydir. ado bileşenleriyle istediğiniz işlemi gerçekleştirebilrsiniz. Sorunuzu tam olararak anlayamamakla birlikte ado bileşenleriyle arama listeleme yeni kayıt....... yani kısaca bütün işlemlerinizi sorunsuzca yapabilrsiniz.
Veri tabanı seçimi konusunda her veri tabanın kendine has birtakım özellikleri mevcut Forumdada bahsedildiği üzere arkadaşlarımız çoğunluk olarak Frebird öneriyorlar ama ben MSSQL Server kullanıyorum zorunlu olduğum için. Neyse uzun sözün kısası biryerlerde hata yapıyorsunuz kodu yazarsanız hatanız çözülecektir.
Saygılarımla
Kolay gelsin.
MSSQL Server'a delphi ile bağlanmanın en pratik ve hızlı yolu adoQuerydir. ado bileşenleriyle istediğiniz işlemi gerçekleştirebilrsiniz. Sorunuzu tam olararak anlayamamakla birlikte ado bileşenleriyle arama listeleme yeni kayıt....... yani kısaca bütün işlemlerinizi sorunsuzca yapabilrsiniz.
Veri tabanı seçimi konusunda her veri tabanın kendine has birtakım özellikleri mevcut Forumdada bahsedildiği üzere arkadaşlarımız çoğunluk olarak Frebird öneriyorlar ama ben MSSQL Server kullanıyorum zorunlu olduğum için. Neyse uzun sözün kısası biryerlerde hata yapıyorsunuz kodu yazarsanız hatanız çözülecektir.
Saygılarımla
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
Ado table index
ado table 'da index'i kullanamıyorum. adotable'ın indexname özelliğine kayıtlı indexlerimden hangisini yazarsam yazayım griddeki dataları o indexe göre sıralamıyor. İndex'i değiştirmeye kalkarsam veya adotable.seek komutunu kullanmaya çalışırsam. Geçerli Sağlayıcı , dizin işlevselliği için gerekli arabirimi desteklemiyor diye hata veriyor.