yazdığım programı başka bir bilgisayarda da kullanabilme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ege2908
Üye

Mesaj gönderen ege2908 »

Merhaba...ben delphi6'da basit bir stok programı yazdım ve bu yazdığım programı başka bir bilgisayarda çalıştıramıyorum çalıştırabilmem için neler yapmam gerekli bana yardım edermisiniz verdiği hata ise <<geçerli bir win32 uygulaması değil>> diye bir hata veriyor.yardımcı olursanız sevinirim
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

Veri tabanı kullanıyorsun, bu nedenle veri tabanlarının ve programının çalışabilmesi setup disketi oluşturman lazım. Bu konuda bilgiyi forumda bulabilirsin. Arama kısmından anahtar kelimeyi grip bak yeterince cevap bulabilirsin.
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

hocam daha bu sabah bir arkadaşı daha uyardım. Bu sıralar bu olay çok olmaya başladı. Lütfen FORUM KURALLARINI OKUYALIM!!!

Başlıklarınıza içeriği açıklayan bir konu başlığı verin. Yardımcı olun, acil vs. gibi birşey kullanmayın. Mesajınızı düzeltin, yoksa sileceğim.

Kolay gelsin.
ege2908
Üye

Mesaj gönderen ege2908 »

iyide anahtar kelime ne olacak ne diye aratacam
ege2908
Üye

Mesaj gönderen ege2908 »

ege2908 yazdı:Merhaba...ben delphi6'da basit bir stok programı yazdım ve bu yazdığım programı başka bir bilgisayarda çalıştıramıyorum çalıştırabilmem için neler yapmam gerekli bana yardım edermisiniz verdiği hata ise <<geçerli bir win32 uygulaması değil>> diye bir hata veriyor.yardımcı olursanız sevinirim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

sizin için düzelttim başlığı, Düzeltmek istediğiniz mesajın üzerine gelip Edit butonuna basıp, mesajı düzenleyebilirsiniz.

Sorunuza gelince, bu biraz da neleri kullandığınıza bağlı. En başta aklıma gelen eğer BDE kullanmışsanız, diğer bilgisayara BDE kurmalısınız.

Hangi veritabanı ve componentleri kullanıyor sunuz?

Kolay gelsin.
ege2908
Üye

Mesaj gönderen ege2908 »

mustafa hocam teşekkür ederim daha yeni olduğum için bazı şeyleri bilmiyorum. evet bde kullanıyorum bunu karşı bilgisayara nasıl ve nereden kurabilirim bana yardımcı olurmusunuz birde bu karşılıklı mesaj yazma komutunu bulabileceğim fastnet bunu google arattım ama bununla ilgili birsürü sayfa geldi hangisine girecem söyleyebilirmisiniz
ege2908
Üye

Mesaj gönderen ege2908 »

beni unuttunuz galiba bu sorunları nasıl giderebilirim
ademcicek
Üye

Mesaj gönderen ademcicek »

delphi cd nin içinde bde var. oradan kurabilirsin.
bde yi kurduktansonra bde yi çalıştırdıktan sonra alias tanımlayıp databasenin yerini göstermen gerekir.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

ege2908 yazdı:beni unuttunuz galiba bu sorunları nasıl giderebilirim
Hocam bu ne?? bugün sabır imtihanındayım galiba :roll:

Lütfen şu mesajları bir okuyun. Hani imzamda var ya, onları.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

sorularına gelince :

1. BDE'yi kurmanın en kolay yolu Delphi CD'sinden Custom kurulum yapıp, sadece BDE'yi seç ve kur. Ben şirketteki PC'lere hep bu şekilde kuruyorum.

Eğer bilgisayar uzakta ise, kurulum hazırlaman lazım veya bir arkadaş Logo'nun ftp'sini vermişti. Ordan hazır BDE kurulumlarını indirebilirsin. Bir arattır forumda.

2. Fastnet Delphi 6 ve öncesinde geliyor. Eğer Delphi 7 kullanıyorsan boş yere arama, Indy kullan.

Kolay gelsin.