bu tip yazarkasa ve benzin pompası aletler sadece rs232 ile bilgisayara bağlanmıyorlar ethernet portunuda kullanıyorlar ayrıca pompa eğer bir dump değilse işin çok kolaylaşıyor çünkü mesela diyelim sen bi veri gönderceksin pompaya örnek bi klasör var onun için .dat veya .txt uzantılı (genelde .dat) bi dosya atıyosun bunun içinde pompanın ne yapcağı zaten yazıyor
inter marka yazarkasalar için ürün dosyası gönderme programı yağmıştım onda text dosyanın içine
1410002313 23123ürün adı123 gibi bilgiler içeren bi satır ekliyorduk yazarkasada yüklü olan program c++ ile yazılmıştı bu txt ile birlikte giden bi msg dosyası oluyor oda .dat uzantılı onu sürekli kontrol ediyrdu vede ürün dosyasıın geldiği bu msg dosyasında yazıyordu msgı alınca hemen urun dosyasını çekiyordu. o yüzden pompa veya yazarkasanın üreticisiyle haberleşmeye geç onlar sana çok detaylı bilgi vereceklerdir.
yazarkasa, benzin pompası gibi aletlerden bilgi alma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
bu tepkiler niye?
ya yeterince bilgi verdiğinizi düşünüyosanız daha fazla yorum yapmazsınız...
ne diye arkadaşa tepki veriyosunuz ki...
arkadaş önce soruu yanlış sormuş sonra da toparlamış. herkes öğrenmiş bi turbopower ismini, port kelimesi görünce, turbopower yapıyo deyip geçiyo!!!
kimse ne yapacaksın diye sormuyo.
bu port haberleşmesinin bir sürü protokolü var. bırakın harberleşme protokolünü, her cihazın da kendine göre komut seti var.
hem herkese hazır kodcu diyosunuz hem de herkesi hazır kod kullanmaya teşvik ediyosunuz.
çok biliyosanız, direk port haberleşme mantığını anlatın, turbopower yapıyo diyeceğinize...
soru sormaya çekiniyo insanlar...
ben yıllarca diğer forumlarda da takıldım. burası iyi diye buraya takılmaya başladım ama diğer forumlarda hiç böle bi tepki görmedim.
istemiyosanız yazmayın ya... kimse cevap vermeye mecbur diil. bilen konuşsun...
ne diye arkadaşa tepki veriyosunuz ki...
arkadaş önce soruu yanlış sormuş sonra da toparlamış. herkes öğrenmiş bi turbopower ismini, port kelimesi görünce, turbopower yapıyo deyip geçiyo!!!
kimse ne yapacaksın diye sormuyo.
bu port haberleşmesinin bir sürü protokolü var. bırakın harberleşme protokolünü, her cihazın da kendine göre komut seti var.
hem herkese hazır kodcu diyosunuz hem de herkesi hazır kod kullanmaya teşvik ediyosunuz.
çok biliyosanız, direk port haberleşme mantığını anlatın, turbopower yapıyo diyeceğinize...
soru sormaya çekiniyo insanlar...
ben yıllarca diğer forumlarda da takıldım. burası iyi diye buraya takılmaya başladım ama diğer forumlarda hiç böle bi tepki görmedim.
istemiyosanız yazmayın ya... kimse cevap vermeye mecbur diil. bilen konuşsun...
Soru sormanın da bir adabı vardır ancak. Bunu da akıldan çıkartmamak ve şu belgeyi de okumak lazım.
http://belgeler.org/howto/smart-questions.html
http://belgeler.org/howto/smart-questions.html
her şeyin bi adabı var
her şeyin bi adabı var. bu inkar edilemez bi gerçek ama ne yazıkki insanız...
yaradılışımız gereği hiç bir şekilde kurallara tam olarak uymayız. bu stresli çalışma koşullarında akıldan binbir şey geçerken nasıl herşeyin tam olarak yapılmasını bekleriz. birbirimize birazcık müsama gösterelim...
yaradılışımız gereği hiç bir şekilde kurallara tam olarak uymayız. bu stresli çalışma koşullarında akıldan binbir şey geçerken nasıl herşeyin tam olarak yapılmasını bekleriz. birbirimize birazcık müsama gösterelim...