1. Sebep :
@coderlord yazdı:Anladığım kadarıyla VT'nin tek bir dosya olması ve içine resim vs. girdiğinde boyutunun çok fazla artması çekinilen şeyler.
2. Sebep :
@coderlord yazdı:Diskte dosya olarak tuttuğunuzda aslında fiziksel olarak VT'de tutma ile aynı işi yapıyorsunuz. Ben arada pek bir fark göremiyorum. Ayrıca erişim, kontrol kolaylığı, yedekleme ve veri güvenliği bakımından VT'de tutmak ağır basacaktır.
- Aynı işi yapıyorsun çok geniş bir cümle. Bir tane veritabanımız var risk büyük. Veritabanı - Resimler ayrı tutuluyor. Risk bölünmüş. Kolay şeyler göğüs gerilmesi zor sonuçlar doğurabilir...
3. Sebep :
@coderlord yazdı:VT'nin boyutunun artması meselesi neden sorun oluşturuyor. Vt'nin page yapısı var. Veri hangi page'de ise o bölüm diskten okunur. Tıpkı küçük bir FAT gibi. Uygun VT parametre ve ayarlamalarıyla hız ve stabilite sorunlarının önüne geçmek mümkün.
- Bir veritabanı sunucusu; page yapısı vb. diğer yönleriyle etkin bi şekilde kullanmak üzere tasarlanmıştır. Bu doğru.
- Ama veritabanının bozulmasına sebep olan tek etken yönetici midir? Konumuz içerisine veritabanı güvenliği ve büyük boyutlu veritabanı dosyalarının, veritabanı sunucusu dışındaki etkilere karşı da sağlamlığıdır. Burada veritabanının tutulduğu sürücü de dahil. Windows neden aşırı veritabanı işlemi yaptığında "
Veri sağlayıcısı ve ya diğer bir hizmet E_FAIL durumu verdi" veya İngilizcesi "
Data provider or other service returned an E_Fail status" gibi bir hata neden döndürür. Veritabanı sunucusu dışındaki bu hatanın sorumlusu kimdir ?
- Zaten tercih proje sahibine bırakıldı hatırlarsak. Bunu nasıl yapılacağını anlatma görevi sana ait o zaman. Buyrun, dinliyoruz
4. Sebep :
@coderlord yazdı:Şöyle bir örnek vereyim. Bir content ve document manager uygulaması olan Sharepoint MS-SQL sunucu kullanır. Portal'e attığınız her dosya MS-SQL VT'de saklanır. Ayrı ayrı klasörlerde değil. Performans bakımından hiçbir sakıncasını göremedim şimdiye kadar.
- Şimdiye kadar görmedin belkide görmeyeceksin de. O zaman bu başlıktaki sorunun cevabı "aksini ıspatlayın değil" şu olurdu. "MS-SQL kullanırsan gönül rahatlığıyla veritabanına gömebilirsin."
5. Sebep :
@coderlord yazdı:Dizinlerde dosyaları tutmak programcıya fazladan kod, kontrol ve güvenlik gereksinimleri getirmekte. Bence herhangi bir üstünlüğü de bulunmamakta.
-
Bence lafın önemli. Burada benzer bir terimi
değerlendirme olarak ben kullandım. En altta bu durumu tekrar özetliyorum.
@coderlord yazdı:Ben daha elle tutulur bir kanıt istiyorum. Bana tercih nedeninizi ve bunun mantığını açıklayabilir misiniz?
- Aynen önce söylediğim gibi...
@mrmcop yazdı:- Umarım rantabilitesi hakkındaki kaygımı açıklayabilmişimdir. Tamamen proje üreten kişinin bilgi ve tercihine bağlı bir durum yani.