firebird index bozulması

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
atakanakarca
Üye

firebird index bozulması

Mesaj gönderen atakanakarca »

Arakadaşlar ilk önce herkese kolaygelsin diyorum....Benim sorum firebird te de paradox gibi index bozulmaları oluyormu..Daha önde paradox ta yaptıgım programlarda 5000 kayıt tan sonra indexlerde bozulmalar oluyordu..Firebird tede aynı sorun olabilirmi yardımcı olursanız sevinirim...

Herkese kolay gelsin..İyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Burda size kimse %100 garanti veremez. Sistem olaylarında dikkat ederseniz hep %99,99 diye belirtilir. Bu yüzden cevabım %99,99 indeks bozulması olmaz :)

Ama yine de siz UPS kullanmayı ve yedek almayı unutmayın ;)

Kolay gelsin.
atakanakarca
Üye

Verdiginiz yanıt için teşekkür ederim...

Sistem olaylarını biraz daha açarmısınız tam olarak anlayamadım..Paradox ile yapmış oldugum programda ups ve yedekleme kullandım ama yedekteki verriyi tekrar kulandıgım zaman 1 hafta gibi kısa bir süre içerisinde tekrar bozulmalarla karşılaştım...Nedenini anlamadım bana bu konu hakkında yardım edebilirmisiniz..
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Indexlerinizin bozulduğunu nereden anlıyorsunuz? Yani sorunun index bozulmasından başka bir sebebe dayanması olasılığı var bence...
atakanakarca
Üye

veri tabanında bulunan index in olmadıgını veya ulaşılamadıgını söylüyor.Delphide index i yeniden oluşturdugumda hata ortadan kalkıyor.Benim aklıma başka bir problem gelmiyor.Siz bu konuda ne dersiniz.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

FB'de böyle bir olayla karşılaşma ihtimaliniz Milyarda birdir desem sizin için kafi gelir mi? Ben daha hiç karşılaşmadım (IB ve FB'yi katarak söylüyorum) Daha hiç böyle bir olayla karşılaşmadım. Buna rağmen M$ SQL Serverde 3-5 defa başıma geldi. Ha bir de ne deseler beğenirsiniz, Siz hiç Re-Index yaptırmıyor musunuz sisteminize ??? Brruuuuu.... Pardon Nasıl bir RDBMS????? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu !!!!!
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
atakanakarca
Üye

Teşekkür ederim kuri_yj bbeni gercektende rahatlattın... :D
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Kuri_YJ yazdı:... Ha bir de ne deseler beğenirsiniz, Siz hiç Re-Index yaptırmıyor musunuz sisteminize ??? Brruuuuu.... Pardon Nasıl bir RDBMS????? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu !!!!!
O zaman paradoks tan ne farkı kaldı deseydin :)
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

Allah Allah Firebird de İndex Bozulması Olurmu ? İlk defa duydum..Bu ne iştir.. İmkansız bişi...Usta Bu olay...
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

belirli bir süre interbase 6.0 ile belirli bir süre de firebird 1.5.2 ile çalıştım.
acemliğimize denk gelmiş olacak interbase ile bir kaç kere veritabanını bozmayı başardım :) artık indexler mi bozuluyordu yoksa başka birşey mi tam olarak hatırlamıyorum ama ibconsol ile bi repair çekip yola devam ediyordum.

firebird 'e geçince insert, delete, transaction gibi olayları daha güvenli kodlar içine yazınca 1 yıldır en ufak bir sorunla bile karşılaşmadım.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

HBV yazdı:Allah Allah Firebird de İndex Bozulması Olurmu ? İlk defa duydum..Bu ne iştir.. İmkansız bişi...Usta Bu olay...
Selamlar,

Eğer bana söylediysen M$-SQL Server'da başıma geldi diye yazmıştım :) Bana yazmadıysann problem yok :)

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/