Arkadaşlar merhaba;
Firebird 1.5 server kullanıyorum.Programımı karşı bilgisayara yüklüyorum.Firebird serveri de kuruyorum.Sorun yok çalışıyor ancak karşı bilgisayarda interbase kurulu değilse.Eğer kurulu ise şöyle bir hata veriyor.
"is not a valid database"
İnterbasei kaldırınca ise sorun yok.Sanırım sorun gds32.dll in heriki server için aynı isimde kullanılmasından kaynaklanıyor.Acaba bu sorunu interbasei kaldırmadan çözmemiz mümkünmü?Çünkü kişinin interbase veritabanı kullanan bir programı var ise interbasei kaldırmamız mümkün olmayacak.
Bu konuda problem yaşayan arkadaşlarımız varmı?Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Kolay gelsin.
Firebird ile İnterbase aynı anda çalışma hatası
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
viewtopic.php?t=12278&postdays=0&postorder=asc&start=15
adresinde
Kolay gelsin.
viewtopic.php?t=12278&postdays=0&postorder=asc&start=15
adresinde
Belki bu işinize yarar.coderlord yazdı:Sorunu anlatırken neden Interbase den bahsetmediğini vurgulamak istedim.Eğer bunu başta söyleseydin problemin "Interbase ve Firebird aynı portları kullanır. İkisini de aynı anda çalıştırmak için Firebird.conf dosyandan Firebird'un kullandığı portu değiştirmelisin" diyecektim.
Kolay gelsin.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
son kullanıcı için pek cazip değil ama siz yine de bir göz atın..:
viewtopic.php?t=3996&highlight=coexistance
viewtopic.php?t=3996&highlight=coexistance
ibx de nasıl yapabilirsiniz bilmiyorum ama
fibplusda firebird client dll in pathini ve adını belirtebiliyorsunuz.
firebirdi kaldırıp interbase i çalışır şekilde kurun tekrar, firebirdi kurarken, gds32.dll adıyla kaydedeyimmi diye sorar buna hayır diyip, programınızda liblaryname e fbclient.dll yazarsanız ( ve ayrıca portlarıda değiştirmeniz lazım) sorunsuz çalışması lazım.
eğer tek kullanıcılı olacaksa firebird embedded a bakın. bu en kolay çözüm olur.

firebirdi kaldırıp interbase i çalışır şekilde kurun tekrar, firebirdi kurarken, gds32.dll adıyla kaydedeyimmi diye sorar buna hayır diyip, programınızda liblaryname e fbclient.dll yazarsanız ( ve ayrıca portlarıda değiştirmeniz lazım) sorunsuz çalışması lazım.
eğer tek kullanıcılı olacaksa firebird embedded a bakın. bu en kolay çözüm olur.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
mege demişki:
O zaman şöyle bir mantık kullanıcaz gibi geliyor.Setup paketinin içinde embedded serveri de dağıtacaz ayrıca firebirdüde kurdurucaz.(Firebirdü setupla birliktevery/silent kurduruyorum).Portu değiştirticez.Dolayısıyla setup paketi bir de embedded serverle birlikte biraz daha şişecek.
Yani asıl sorun burada kullanıcıya programı tam paket olarak verebilmek ona hiç iş bırakmamak sorunu.Yani adam aynı setup paketiyle ister client ister server olarak kullansın programı.
herkese yardımı için teşekkür ederim.Yukarıdakilerin hepsini deneyeceğim.Sonucu yazarım.
Kolay gelsin.
Bir arkadaş daha bu çözümü söylemişti ama ibx bileşenleriyle bunu başarmam lazım.Arkadaşların söyledikleri çözümleri de deneyemedim.O çözümler ağ üzerinde çalışırken.Sanırım onlar sorunumu çözecek ağ için.Ancak işin enteresan tarafı client olarak ta program bu hatayı veriyor.Yani kişinin pc sinde interbase kurulu ve programı tek pcde(o pcde) kullanacak.burda da sorun çıkıyor.gds32.dll i alıp birde exenin yanına attım.system32 de ki gds32.dll interbase içinmi firbeird içinmi nonuda bilemiyorum.çünkü müşteriyle msn üzerinden sorunu halletmeye çalışıyorum.Ben firebird kurulurken eğer system32 de gds32.dll varsa eğer bu interbase mi firebird mü diye ayırt etmeden kendi dosyasını atmıyor yani gds32.dll in üzerine yazmıyor sanıyorum ki bu sorun çıkıyor.ibx de nasıl yapabilirsiniz bilmiyorum ama fibplusda firebird client dll in pathini ve adını belirtebiliyorsunuz.
O zaman şöyle bir mantık kullanıcaz gibi geliyor.Setup paketinin içinde embedded serveri de dağıtacaz ayrıca firebirdüde kurdurucaz.(Firebirdü setupla birliktevery/silent kurduruyorum).Portu değiştirticez.Dolayısıyla setup paketi bir de embedded serverle birlikte biraz daha şişecek.
Yani asıl sorun burada kullanıcıya programı tam paket olarak verebilmek ona hiç iş bırakmamak sorunu.Yani adam aynı setup paketiyle ister client ister server olarak kullansın programı.
herkese yardımı için teşekkür ederim.Yukarıdakilerin hepsini deneyeceğim.Sonucu yazarım.
Kolay gelsin.