(Admin Mustafa Abi Kodları kopyaladığım içim büyük harfle yazıldı, yoksa bağırmak gibi bir niyetim yok. Büyük harfle kodda yazılmaz diyeceksin ama oldu bi kere... )
Arkadaşlar Merhaba
Bir Konuda yardıma ihtiyacım var.
BVu programda veri tabanı olarak access kullanıyorum. Aşağıdaki 3 ayrı sql cümlesini tek query içine yazmam gerekiyor ama çalıştıramadım. Yardım larınızı bekliyorum Şimdiden sağolun.
select ASER.ADRES, count (ASER.ADRES) as SAYADRES FROM ASER WHERE (ASER.DURUM='İPTAL')
GROUP BY ASER.ADRES
ORDER BY ASER.ADRES, Count(ASER.ADRES);
select ASER.ADRES, count (ASER.ADRES) as SAYADRES FROM ASER WHERE (ASER.DURUM='UYGUN')
GROUP BY ASER.ADRES
select ASER.ADRES, count (ASER.ADRES) as SAYADRES FROM ASER WHERE (ASER.DURUM='UYGUN')
GROUP BY ASER.ADRES
A. Serhat EDİZER
asedizer@hotmail.com
SQL SORGUSU
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Admin'e katilmakla birlikte acaba istediginiz DURUMU İPTAL olanlari ADRES e gore ayri gruplayip UYGUN olanlari ayri gruplayip butun sonuclari tek bir sonuc olarak goremek mi diye de kafama takildi. O zaman yapmaniz gereken de union ile baglamak...
gibi....
Kod: Tümünü seç
select ASER.ADRES, count (ASER.ADRES) as SAYADRES FROM ASER WHERE (ASER.DURUM='İPTAL')
GROUP BY ASER.ADRES
union
GROUP BY ASER.ADRES
union
GROUP BY ASER.ADRES
ORDER BY 1,2