Merhaba arkadaşlar yeni bir proje geliştirmeyi planlıyorum işin çok başındayım yaklaşık 10 farklı modülden oluşacak bir program bu.
her bir modülü ayrı exe olarak tasarlamak istiyorum. Ancak bu durumda ortak formları kullanabilirmiyim (eğer evet ise nasıl)
Mesela her modulde bir cari seçme olacak, stok seçme olacak çalışan personel seçme olacak gibi. Ben bunlara tek form yapıp buradan çalıştırmak istiyorum. Mesela bir data module olacak. Burada bu ortak tablelar bulunacak ve bu data module deki table ları kullanarak cari, stok, personel seçme gibi formlarım olup bunları diğer exelerden kullanacağım olurmu böyle bir şey
Yeni projede mantık
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Farklı exeler yaparak bunlar arasında haberleşme yapmak nasıl olur sorunlar çıkarmı eksileri olurmu bilemem ama söylediğin kadar çok modülden oluşmasada 4-5 bölümden oluşan bir programı şöyle yapmıştım.Main form haricinde 4 tane daha yavru main diyebileceğimiz türde 4 formum daha vardı.Ortak bir de datamodul.Bölümlerle ilgili her türlü olaya o 4 formdan ulaşılabiliyordu ve vermek istemediğim bölümü içeren yavru main formunu visible false yapıyordum.Sonuçta hepsi tex exede olduğundan sorun çıkmıyordu.Ama diğer türlü nasıl yapılır yada dezavantaj-avantaj forumdaki daha tecrübeli arkadaşlar yazarlar herhalde.Böyle bir seçeneğide düşünebilirsin.
Kolay gelsin.
Kolay gelsin.
arkadasım bır exede yaparsın dıger projelere add files olarak ekleme yapabilirsin ama bunu en son care olarak dusunmende fayda var diger yol olarak ortak formların bi projede olur parametre gecerek exeler arasında geçiş yapabilirsin bi diger yol ise dll yazarak geliştirmek bana gore en iyi ve en hızlı yol bu gıbı gelıyo ama kodlama acısından degil calısma hızı olarak kolay gelsin