Merhabalar ;
dsl deki problemlerden dolayı uzun süredir. msg yazamıyordum forum a ,, şuanda DBF ler ile ilgili bir problemim var.
olayın konusu çok ilginç programcının biri izmirde bir çok ziraat şirketine program yazmış programın ismi Zirmatik v5.7 ,,, programı yazan kişi geçen yıl intahar etmiş. ve şuanda program ile ilgilenecek hiç kimse yok. program başka bir makinede şifre almadan çalışmıyor. programın data klasorundeki dosya uzantıları DBF ben bu dosyaları datapump ile paradox daki table ıma aktara bilirmiyim. eger aktara bilirsem nasıl yapabilirim bu konuda döküman bulamadım. adamların 6000 kaydı var program içinde ,,, belkide 6000 kayıt için paradox uygun olmaya bilir. böyle bir veri aktarımı için interbase / firebird haricinde hangi veri tabanını kullanabilirim. eğer interbase de iyi şekilde verim alabileceksem onuda kullanabilirim. problem teşkil etmez.
bu konudaki yarumlarınızı bekliyorum. kolay gelsin.
Datapump Hakkında !
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
dbisam flattable yada program icine gomulu vt olarak tanımlanabilir
piyasada bir cok cesidi var
kiminin sql destegi var kiminin %100 tablo uyumlulugu
ben minitable kullanmıstım tablo fonksiyonları cok iyi idi.
volgadb ,keydb,dbisam ,easytable sql destegi olanlar
en favori olanı galiba easytable
tabi hepsi de ucretli yada ucretsiz versiyonları cok kısıtlı
bana sorarsanız firebird
embedded versiyonu dahi var ve bircok makinada test ettim cok eski makinalar haricinde hepsinde tum isletim sis. de calıstı
eger soun cıksa bile tekrar kurarsınız firebird'u
diger acıdan eger program tasınabilir olsun hic kurulumsuz sorunsuz calıssın diyorsan dbisam ,keydb,easytable bunlardan en ucuz olanını kullanabilirsin
ben 100 binleri bulan kayıtlarda denemeler yapmıstım minitable da ve galba easytable da bir sorun cıkarmadı...
piyasada bir cok cesidi var
kiminin sql destegi var kiminin %100 tablo uyumlulugu
ben minitable kullanmıstım tablo fonksiyonları cok iyi idi.
volgadb ,keydb,dbisam ,easytable sql destegi olanlar
en favori olanı galiba easytable
tabi hepsi de ucretli yada ucretsiz versiyonları cok kısıtlı
bana sorarsanız firebird
embedded versiyonu dahi var ve bircok makinada test ettim cok eski makinalar haricinde hepsinde tum isletim sis. de calıstı
eger soun cıksa bile tekrar kurarsınız firebird'u
diger acıdan eger program tasınabilir olsun hic kurulumsuz sorunsuz calıssın diyorsan dbisam ,keydb,easytable bunlardan en ucuz olanını kullanabilirsin
ben 100 binleri bulan kayıtlarda denemeler yapmıstım minitable da ve galba easytable da bir sorun cıkarmadı...
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
dbIsam'ı sadece tek kullanıcılı programlar için tavsiye ederim. Çok kullanıcılı da gayet iyi çalışıyor ama, Firebird/Interbase gibi bir veritabanı kullanmanın çok daha değişik avantajları var tabii.
Eğer yapabiliyorsanız, tek kullanıcı için de Interbase/Firebird kullanmak en iyisi tabii
Ama bazen ufak işler içinde Interbase/Firebird kurmak istemezseniz vs. dbIsam çok iyi bir alternatif. duruma uygun kullanılabilir.
Kolay gelsin.
Eğer yapabiliyorsanız, tek kullanıcı için de Interbase/Firebird kullanmak en iyisi tabii

Kolay gelsin.
Elektrik keislmesi ve kilitlenmeler karsisinda transaction destegi olmayan bir veritabanı oldukca savunmasız olacagi icin ki bu destegi saglayan interbase in bile bile bu konuda basimi agritmisligi vardir. Ben sahsen prensip olarak butun projelerde eger musteri veritabanı maliyetine girebiliyorsa ki PC basina 100$ civarina kadar inebiliyor, o zaman Sybase kullanıyorum. Akis taktirde Interbase kullanıyorum.