Subquery sorgusu fakat istediğim olmuyor...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Subquery sorgusu fakat istediğim olmuyor...

Mesaj gönderen delphist »

Değerli Arkadaşlar,

Şirkette kullandığımız programda kolon bazı kısıtlama diye bir alan var ve burda verilen kısıtlar kullanıcıların yanlış yapmalarını engelliyor.

Benim Yapmak istediğim ise şundan ibaret sipatra siparişlerin bulunduğu yer tblstokfiat stokların fiyatlarının bulunduğu tablo, sthar_aciklama ve fiyatgrubu da cari kodlarının bulunduğu alanlar.

Yazdığım query ye göre kullanıcı seçtiği stok kartının bulunduğu fiyatından daha büyük bir değer programda giremeycek ama ancak küçük bir değer girebilecek ve ayrıca stok fiyatının değerinide 0 olarak da giremiyecek ama bunu başaramadım yazdığım sql cümleside üstteki cümle nerde yanlış yapıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

Kod: Tümünü seç

select * from tblsipatra where sthar_nf<=isnull((select top 1 fiyat1 from tblstokfiat where tblstokfiat.stokkodu=tblsipatra.stok_kodu and tblstokfiat.fiyatgrubu=tblsipatra.sthar_aciklama order by bastar desc),0)
radiochaos
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen radiochaos »

Selam Delphist,
LEFT JOIN , MAX ve LIMIT 1 kullandığından Query daha basitleşir diye düşünüyorum. Aslında veri tabanı nedir onu belirtsen daha fazla yardımımız olabilir. [/code]
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

Mesaj gönderen delphist »

Hocam olayı ancak bu şekilde anlatabilirim daha nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Veritabanı Msql Server.
Kullanıcı avatarı
mnt
Üye

Mesaj gönderen mnt »

olmuyor dediğiniz, 0 la ilgiliyse..

select * from tblsipatra where sthar_nf<=isnull((select top 1 fiyat1 from tblstokfiat where tblstokfiat.stokkodu=tblsipatra.stok_kodu and tblstokfiat.fiyatgrubu=tblsipatra.sthar_aciklama order by bastar desc),0) and sthar_nf>0
Mustafa
moonred
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen moonred »

Merhaba delphist

isteğini TBLSIPATRA>STHAR_BF için koyarsan aşağıdaki kod yapacaktır...

<>0  AND ISNULL(STHAR_NF,0)<>0 AND STHAR_FTIRSIP='6' AND STHAR_GCKOD='C' AND STHAR_BF<=(SELECT FIYAT1 FROM TBLSTOKFIAT 
WHERE STOK_KODU=STOKKODU AND STHAR_ACIKLAMA = FIYATGRUBU )