resim üzerine yazı yazdırıp resim formatında kaydetmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
a_o
Üye

resim üzerine yazı yazdırıp resim formatında kaydetmek

Mesaj gönderen a_o »

mrb arkadaşlar
ben şimdi dışardan editlere kayıt girdiğim zaman, yazdır dediğimde onları raporlama bileşenlerinden biri sayesinde yazdırabiliyorum. ve o raporlama ekranı üzerinde göresellik açısından istediğim işlemleri yapabilirim(mesela resim ekleme gibi). benim istediğim şey, raporlama ekranını boydan boya bi resim vermek, daha sonra editlerden
girilen değerleri raporlama bileşenleri ile resmin üzerinde göstertmek istiyorum. daha sonra da bu görüntüyü kaydetmek istiyorum. mesela tif, jpeg formatında, böyle bişey mümkünmü? mümkünse bu işlemi yapabileceğim bi bileşen varmı?
ben bunu görüntü işleme teknikleriyle yapmayı düşündüm. ama dışarıdan girilen yazıyı resmin üzerine işlemek çok zor olcak. karakter karakter oraya işlemem gerekecek. ama bu şekilde yapmış olsam kaydetmek daha kolay.
bunu nasıl yapabilirim?
herkese ii çalışmalar
kolay gelsin.
radiochaos
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen radiochaos »

Selam,

Raporlama aracı nedir? Eğer TCanvas destekliyorsa, Canvas'ın üzerine herhangi bir çizim, yazı ekleme, v.s. işlemleri yapabilirsin. Ve görüntüyü Bitmap, v.s. olarak kaydetmek daha kolay olur.
a_o
Üye

Mesaj gönderen a_o »

raporlama aracı olarak fastreport ve qreport kullanıyorum. bunlar destekliyomu_? bu konuda hiç bilgim yokta :(
yada destekleyen bildiğiniz başka bi komponent varmı??
ii çalışmalar
kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
doctorfunks
Üye

Mesaj gönderen doctorfunks »

fast report da bununla ilgili picture nesnesini kullanabilirsiniz.
iyi çalışmalar.
a_o
Üye

Mesaj gönderen a_o »

hocam dediğiniz gibi yaptım. ama kaydetme işlemi için ne yapmam gerekiyor. direk kaydet diyince *.rp3 olarak kaydediyo. sadece resmi nasıl kaydedebiliyoruz? forumda arattım ama bulamadım
ii çalışmalar
kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

FastReport'un hangi sürümü? Eğer 3 kullanıyorsanız Fast Report Exports sekmesindeki bileşenleri projeye koymanız yeterli. Mesela pdf'i koyarsanız, kaydet kısmında pdf seçeneği de çıkıyor. jpeg componentini koyarsanız, jpeg olarakta kaydedebiliyorsunuz.

Eğer 2.5 ise tam emin olmamakla birlikte, bu Export componentlerini ayrı yüklüyorsunuz.

Kolay gelsin.
a_o
Üye

Mesaj gönderen a_o »

hocam fastreport 3.0 kullanıyorum. frxTIFFExport1 koydum forma. ama kaydeti seçince hala .rp3 geliyor :( başka bi ayarı varmı?. ben inceledim ama göremedim.
ii çalışmalar
kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Kaydet değil Export kısmından yapabilirsin hocam. Ayrıca kodlada yapabilirsiniz.

Kolay gesin.
a_o
Üye

Mesaj gönderen a_o »

:oops: gözümden kaçmış hocam. gördüm şimdi :oops: tşk ederim
yardımcı olmaya çalışan herkese tşk ederim.
ii çalışmalar
kolau gelsin