Ağ da Çalışan Veritabanı(Firebird)İstemci Bilg.da geç açılı.

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Ağ da Çalışan Veritabanı(Firebird)İstemci Bilg.da geç açılı.

Mesaj gönderen HBV »

Ağ da Çalışan Veritabanı(Firebird) İstemci Bilgisayarda geç açılıyor..,XP de geç açılıyor,2000,98 de normal açılıyor. denemediğim yol kalmadı ...Herkese iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Ne kadar geçaçılıyor? Windows güvenlik duvarı sayesinde mi acaba?

Örnekleyerekl sorunuzu gönderir misiniz.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

Selamlar ,Firebird i güvenlik duvarı harici tuttum.Xp ile ilgili olduğunu düşünüyorum.üç tane xp kurulu makina var 6 tane 2000 ve 1 tane 98 kurulu Sistemlerde çalıştırıyorum xp de ilk açılırken aşağı yukarı 1 dakikaya yakın bekliyor.açıldıktan sonra kapatıp tekrar tekrar açtığım zaman çabuk açılıyor.yani ilk açılışta bunu yapıyor.sorun ilk anda datayı okuyamıyor diyorum ama sonra kapatıp tekrar açtığım zaman niye çabuk açılıyor.onu çözmeğe çalışıyorum.ilginçtir arkadaşımın (XP)bilgisayarlarında da denedim aynısını yaptı.Güvenlik duvarını kapatıyorum yine aynı .fakat söyle bir şey oldu xp lerden birinde temayı değiştirdik,Klasik windows yaptık tabi tesadüf..onda normal açılmağa başladı.bunun üzerine bende öbürlerininde temasını değiştirdim fakat onlarda yine geç açılıyor.çok ilginç bir durum.şimdi o üç xp nin sistemini birbirleriyle kaştılaştırıyorum.Benim buraya sormam acaba sadece bendemi oluyor diyeydi ...ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Tuhaf bir sorun benim başıma gelmedi böyle bir şey ama Windows'tur ne yapsa yeridir dicem. Şimdi çok kel alaka bir yerden kaynaklanan bir şey çıkar. Belki Bölgesel Ayarlarla alakalı olabilir (Sadece tahmin) oraları da bir kontrol edin. Eğer sorun oralardan bir yerden kaynaklanıyor ise, http://www.firebirdsql.org'a BUG olarak bildirin derim.

Çok ilginç.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

sp2 yüklü mü?
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Firebird sürüm 1.5.2 değil mi?

XP'nin "System Restore" si kapalı mı?
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

SP2 Yüklü değil,Firebird 1.5.2.
Gerçekten çok ilginç bir durum son çare her halde XP yi yeniden kurmak veya onarmak vede güncellemeyi(XP)tekrar yapmak.Güncellemeler genelde çalışan proğramları etkiliyor.Bu sitedemiydi bilemiyorum Yine Firebird de yapılan bir proğram normal çalışırken Bilahare Güncelleme yapılıyor,bu güncellemeden sonra Firebird düzgün çalışmıyor.careyi firebird'i tekrar kurmak,zorunda kalıyor ve düzeliyor.gerçi ben güncelleme yapmadım ama yeni kurulan başka proğramlarda etkiliyebilir.Birbirine bağlı 10 sistem aynı anda değişik proğramları kullanıyor.ve kısa zaman sonra birbirleriyle ortak log dosyaları oluşturabiliyorlar.Yani Bilgisayarlar genelde hiç akla gelmeyen basit nedenler yüzündende etkilenebiliyorlar.
İnşallah Çözünce Sebebini buraya yazacağım.
Kullanıcı avatarı
metemete
Üye
İletişim:

bende karşılaşmıştım

Mesaj gönderen metemete »

bende böyle bir problemle karşılaşmıştım.
Teknik destek verdiğim bir dershanede.
interbase kullanan dersane programı var idi.
girişte çok uzun açılıyordu.
Hatırladığım kadarıyla Telefonda Yazılımcı firma bana p4 cpu lardan sebep olduğunu söylemişti.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Evet HT işlemci ise firebird.conf'un CPUAffinity ayarlarını kurcalaman gerekebilir.
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

Evet P4-CPU 'lardan Olabilir..Artık her olasılığı düşünmem lazım.Windows XP, Multimedya ve bol grafik ağırlıklı olduğu için CPU'ları genelde maxsimum kullanım seviyesine getirir.Windows ME de denedim normal açılıyor. AMD Sempron 3000 Notebook(XP) Aldım onda deniyeceğim. MeteMete Arkadaşımın dediği gibi,P4-CPU dan mı değilmi? ortaya çıkacak.!!
Kullanıcı avatarı
HBV
Üye

Mesaj gönderen HBV »

AMD Sempron 3000 de Yapmadı..İkincisi ;Paradox da Denedim Onda da yaptı P4'lerde galiba......Normal açılan iki XP P4 2500 de sorun yok 3000'lerde yapıyor herhalde..