online sınav yapıyorum.belli bir dakika sonrasında sınav bitecek.süre aşağıya doğru iniyor.Fakat sayfa yenilendiğinde süre yeniden baştan başlıyor.sayfanın onunload olayında bu yenileme olayını kaldırmam lazım.refresh etmemesi lazım.
Yardımlarınızı bekliyorum.Refresh etmeye kalktığında sorduracağım çıkmak istiyormusunuz diye.Eğer istiyorsa çıkartacağım sınavdan istemiyorsa refresh olmadan devam.
Teşekkürler.
javascriptte sayfa yenilenmesini engelleme
hiç değerleri dosyaya yazdırmayı düşündünmü?
PHPSESSID (php kullanıyorsan) sini de dosyaya yazarsın, kalan süresinide mesela 5n de bir yazarsın, sayfa sayfa yeniden açıldığında o SESSID ile açılmış bir dosya varmı diye bakar, varsa içindeki süreyi okur ve devam eder..
Sınav bitiminde de sildirirsin dosyayı.
PHPSESSID (php kullanıyorsan) sini de dosyaya yazarsın, kalan süresinide mesela 5n de bir yazarsın, sayfa sayfa yeniden açıldığında o SESSID ile açılmış bir dosya varmı diye bakar, varsa içindeki süreyi okur ve devam eder..
Sınav bitiminde de sildirirsin dosyayı.
sanırım dediğin şekilde 5 snde bir kontrol gerçekleşecek.ve sayfa refresh olacak.bu kullanıcı açısından pek iyi olurmu ki?eğer doğru anlamışsam sayfadaki bilgiler kaybolacak yeniden yüklenecek.
Bir de zaman sayacı koymayı istemiştim.ne kadar zaman kaldığını gösterecek.bu da en iyi javascriptte olur sanırım.
Biliyormusun.net teki kodları arıyorum aslında.ama o sitedeki kodları bulamadım..net kullanmışlar.javascript kodlarına giremedim.
Adamlarda javascript sayacı çalışıyor.Refresh yapıldığında, geri , ileri yapıldığında Çıkmak istediğinizden emin misiniz diye soruyor.emin değillerse refresh yapmadan sınava devam ediyor.
Bir de zaman sayacı koymayı istemiştim.ne kadar zaman kaldığını gösterecek.bu da en iyi javascriptte olur sanırım.
Biliyormusun.net teki kodları arıyorum aslında.ama o sitedeki kodları bulamadım..net kullanmışlar.javascript kodlarına giremedim.
Adamlarda javascript sayacı çalışıyor.Refresh yapıldığında, geri , ileri yapıldığında Çıkmak istediğinizden emin misiniz diye soruyor.emin değillerse refresh yapmadan sınava devam ediyor.