klasöre özel login oluşturmak

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
callaki
Üye
İletişim:

klasöre özel login oluşturmak

Mesaj gönderen callaki »

merhaba arkadaşlar ;
site yönetim dosyalarının bulunduğu hosttaki dosyama giriş şifresi oluşturmak istiyorum.Yani http://www.websitem.com/admin/default.asp ye girmek istediğimde admin klasörü benden kullanıcı adı şifre veya sadece şifre soracak.Admin klasöründeki herhangi bir dosyaya girmek istediğimde de şifre isteyecek bu şekildeki bir sistemi nasıl kurabilirim

Bu soruyu sormamın nedeni yönetici dosyalarıma adam akıllı bir şifre koruma sistemi kuramadığımdandır.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
! SİGARA ÖLDÜRÜR! ÖLDÜRENE KADAR DA SÜRÜNDÜRÜR
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

aklıma ilk gelen yapı şöyle

admin klasöründeki her dosyanın başına ,

Kod: Tümünü seç

<!--#include virtual="sifre_gir.asp"-->

if  request.cookies("giris")("kullanici_ismi")= "admin" then 

dosyanın içeriğini buraya yaz
en son satırında da response.cookies("giris")("kullanici_ismi")= "" 
ile cookiyi iptal et
<%else%>
burayada bu klasörü görmek için giriş yapmalısınız yaz
<%end if%>
sifre_gir.asp dosyasına ise

kullanıcı adı ve şifre girişi için 2 tane inputbox koy submit olayında ise giris isimli cookie nin kullanıcı ismine admin değerini ata , sonra tekrar dosyaya yönlendir ...

genel bir yapı olarak böyle bir şey olabilir ...
daha detaylı yardımcı olmadığım için üzgünüm ...
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

.htaccess dosyasını kullanarak bu işi web server a da yaptırabilirsiniz. Oradan LDAP sorgusu bile çlıştırılabiliyor yanlış haırlamıyorsam.
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen salvation »

bence bu yöntem yerine @sherlockholmes belirttiği yöntemi kullan.
Ayrıca sunucunun işletim sistemi ne? ve sunucuda bir hosting yönetim sistemi varmı? Plesk - CPanel Vs..?
Kullanıcı avatarı
callaki
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen callaki »

Öncelikle cevaplarınız için size teşekkür ederim

ben hosting firmasıyla görüştüm bu konu için zaten hosttun şifre korumalı klasor özelliği varmış bu şekilde admin klasörü oluşturup yönetim için hazırladığım dosyalarımı içine atarsam zaten kullanıcı adı ve şifre isteyecekmiş.

galiba bu şekilde daha güvenilir olur ???yoksa değil mi??? bu da başka bir sorum olacak galiba :)))
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

aslında kullanılacak alana göre değişir hangisinin daha güvenli olduğu. Eğer kullanıcılardan klasördeki herşeyi saklamak istersen klasör şifreleme daha iyi olabilir. Ama bence dosyalara göre kontrol etmek daha iyidir, çünkü her dosyaya hakim olursun. Diğer türlü sunucu farklılığında sorun yaşaman olasıdır.
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

doganzorlu yazdı:Selam,

.htaccess dosyasını kullanarak bu işi web server a da yaptırabilirsiniz. Oradan LDAP sorgusu bile çlıştırılabiliyor yanlış haırlamıyorsam.
bu işlemi biraz daha açabilir misiniz ? şöyle bir yapı kurma niyetindeyim. sitede download kısmı olacak , dosyaları indirmeleri için login olmaları gerekecek ?

iyi günler ...
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
Kullanıcı avatarı
callaki
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen callaki »

aslında kullanılacak alana göre değişir hangisinin daha güvenli olduğu. Eğer kullanıcılardan klasördeki herşeyi saklamak istersen klasör şifreleme daha iyi olabilir. Ama bence dosyalara göre kontrol etmek daha iyidir, çünkü her dosyaya hakim olursun. Diğer türlü sunucu farklılığında sorun yaşaman olasıdır.
evet dediğiniz gibi oldu klasörü şifrelediğim ilk gün sorunlar yaşadım ama hosting firmasının yardımıyla haloldu sayılır...ama yapacak başka bişey yok[/quote]
Ancestor
Üye

o kadar kasmaya gerek yok

Mesaj gönderen Ancestor »

Bu kodlarla istediğiniz sayfalarınıza şifreli erişim sağlarsınız.

Kod: Tümünü seç

<%if request.cookies("hazirindir.com")<>"admin" and request.form("gorev")="" then%>
<%response.write "<form action=sifreliform.asp method=post>"
response.write "<input type=""hidden"" name=""gorev"" value=""giris"">"
response.write "Admin ID <input type=""text"" name=""aid"" size=""20""><br>"
response.write "Şifre&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;    "
response.write "<input type=""password"" name=""sifre"" size=""20""><br>"
response.write "<input type=""submit"" value=""   Giriş   "">"
response.write "</form>"%>
<%end if%>
<%if request.form("gorev")="giris" and request.form("aid")="admin" and request.form("sifre")="www.hazirindir.com" then
response.cookies("hazirindir.com")="admin"
response.write "Giriş işlemi başarıyla tamamlandı, lütfen bekleyiniz.."
response.redirect "sifreliform.asp"
end if%>
<%if request.form("gorev")="giris" then
if request.form("aid")<>"admin" or request.form("sifre")<>"www.hazirindir.com" then
response.write "Kullanıcı adını yada şifreyi yanlış yazdınız. Lütfen tekrar deneyiniz.."
end if
end if%>
<%if request.cookies("hazirindir.com")="admin" and request.form("gorev")="" then%>

Bu bölüme görünmesini istediğiniz diğer dosyalarınızın kodlarını kopyalayınız..
www.hazirindir.com 

<%end if%>
Açıklama: Normalde bu kodlar sifreliform.asp dosyası içinde çalışıyorlar. Siz hangi sayfanızın şifreli olmasını istiyorsanız kodlarda gördüğünüz bütün sifreliform.asp linkini sizin kendi sayfanızın adıyla değiştirin.
Daha sonra cookie isimlerini değiştirseniz iyi olur. Ben hazirindir.com kullandım birazda reklam yaptım :) siz bunları değiştirin. Yoksa ben kendi sitemde adminim sizin siteyede girersem admin olurum ;)
Şifreyi değiştirmek istiyorsanız, request.form("sifre")="www.hazirindir.com" kısmındaki http://www.hazirindir.com u değiştirin. Şuanki şifre o.
Kod tarafımca yazılıp denenmiştir.
Kullanıcı avatarı
callaki
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen callaki »

teşekkür ederim benim için faydalı olacak :))
Kullanıcı avatarı
aveysel
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen aveysel »

Arkadaşlar şu tip bir olayı yapan varmı?

Klasörün içerisindeki .zip veya .rar uzantılı dosyalara sitenin dışından erişimini engellemek istiyorum.

Örneğin siz burada verdiğim linkle tıklayarak(xxx.com/delphi.zip) benim klasörümdeki delphi.zip dosyasını çekemeyeceksiniz, sizden sayfaya girmenizi isteyecek gibi..
Select * From LiFe Where Your EYES
http://Www.Gebze.Org
evolution
Üye

Mesaj gönderen evolution »

Dediğin olayı arkadaşların bahsettiği .htaccess yöntemiyle yapabilirsin. Zaten o hosting şirketinin de tam olarak yaptığı bu, klasorun içine bu dosyayı atıyorlar. htaccess'i buradan oluşturabilirsiniz: http://www.clarkwebdevelopment.co.uk/tools.php
Kullanıcı avatarı
aveysel
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen aveysel »

Ya bir kere dediğin olay win2k platformlarında oluyor server Linux Değil..

Ayrıca o dosya o klasöre girildiğinde çalışır bildiğim kadarı ile.. Browser'a Zip dosyasının tam yolu yazılırsa o dosya yetki düzenleyemez..

Yanlışsam düzeltin..
Kullanıcı avatarı
salvation
Üye
İletişim:

evolution yazdı:Dediğin olayı arkadaşların bahsettiği .htaccess yöntemiyle yapabilirsin.
aveysel yazdı:Ya bir kere dediğin olay win2k platformlarında oluyor server Linux Değil..

Yanlışsam düzeltin..
.htaccess olayı, işletim sisteminde değil, apache http sunucusu yüklü işletim sistemlerinde çalışır, yani apache yüklü windows tada, linux te de çalışır.

Yanlışsam beni de düzeltin :)
Kullanıcı avatarı
aveysel
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen aveysel »

W2k larda standart olarak apache server yüklü gelmiyor sanırım..