merhaba arkadaşlar ben bir program hazırladım progrmaın mail atma bölümünde Query1'deki kayıtların hepsini dola$ıp tek tek mail atmasını istiyorum benim program her kayıta geldiğinde mail atmaya çalı$ıyor.. 1. kayıta geliyor maili gönderiyor sorun olmuyor fakat 2. kayıta geldiğinde maili gönderemiyor hata veriyor.. mail gönderme kodunu aşağıdaki gibi kullandım acaba nerede hata yapıyorum ?, yardımlarınızı bekler iyi çalışmalar dilerim
denedim fakat yine olmadı 1. maili gönderiyor sıraki 2. maile geçince NOT CONNECTED diyor.. bağlı değil diyor nasıl iş anlamadım ?? nerede hata yapıyorum acaba
Bu arada arkadaşlar şunuda belirteyim spam mail gibi bir düşüncem yok
sadece bir toplantı programı yapıyorum ve katılımcıların hepsine sırayla göndermek istiyorum maili..
Saygılar, Sevgiler
(Bu arada konuyu 2 defa açmak istemedim sadece yanlış yere yazdım galiba başlığı diye düşünerek yerini değiştirmek istedim)
Saygılar...
En son meren tarafından 29 Eki 2005 02:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
gönderme işlemleri arasına bi sürelik bekleme koysanız, belkide çoklu conneciton kuramıyordur serverınıza , bir timerla bekletme yapın arada 100 er ms. veya önce bir sleep(200) le deneyin.
öncelikle size öenrim ,
Bağlantıyı döngüden önce bir defa sağlayın,
döngüde IdMessage ierini belirleyin ve sadece ıdSMTP ile gönderme işlemi döngüde yapın döngü çıkışındada bğalantıyı kesin. her seferinde kopartıp bağlnatıyı tekar yapmak sorunlara neden olur
benimki aslında bir döngü sayılmız şimdi benim forumda bir tane memo var burada kimlere mailin gideceği bilgisi yer alıyor.. ve toplantıya bir madde ekliyorum bu maddeyi kaydet deyince bu mailleri gönderiyor ilk olarak.. daha sonra 2. bir madde ekliyorum mesela 2. maddede de farklı kimseleri seçiyorum memoya bu sefer tekrar maddeyi kaydet bu sefer seçilen diğer kişilere gidecek olan mail gitmiyor böyle hatalar veriyor..
(her seferinde disconnect yapmadığımdada maili hiç göndermiyor)
IdMessage'ın BCC'sine email adreslerini , (virgül) ile ayırarak döngü içinde atsan da birçok kere bağlantı açmasan daha iyi değil mi? Tek bağlantı ile herkese gider, sunucu da az yorulmuş olur.
Kuri'nin söylediğini uygularsan bir sorun olmayacaktır sanırım.
arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim, problem Kuri'nin dediklerini yapınca düzelti , artı bir şekilde daha düzeltme şansı buldum oda direk IdSMTP objesnini foruma koyup onun kendi özelliklerine kullanıcı adını ve şifresini yazıncada proglem ortadan kalkıyor ilginçtir.. herkeze yardımlarından dolayı teşekkür ederim.