ORTAK KULLANIM
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ORTAK KULLANIM
arkadaşlar mesela 6 adet PC var. isimleri ser1(ana makine),ser2...,ser6;
anamakineye programı kurdum. diğer makinelere kurduğum programlardada veri tabanının yolunu \\ser1\c\data\veri.db olarak tanıttığım zaman yetermli olurmu yoksa illa makale kısmındaki gibi BDE ayarlarını yapmam şart mı?
paradox kullanıyorum.
anamakineye programı kurdum. diğer makinelere kurduğum programlardada veri tabanının yolunu \\ser1\c\data\veri.db olarak tanıttığım zaman yetermli olurmu yoksa illa makale kısmındaki gibi BDE ayarlarını yapmam şart mı?
paradox kullanıyorum.
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
ORTAK KULLANIM .....
BDE ayarlarını yapmam gerekiyormuş onu anladım. Fakat sorun var.
aliası oluşturdum bütün pc lerin bde lerinde. Fakat ;
terminal makine DataBAse sekmesi:
Alias: MyProg -oluşturdum
Path : \\Server\\Prog\Data -- burada gözat butonuyla açılan pencerede ana makinamın sürücüleri görünmüyor.ben elimle yolu yazdım bu sefer de local pc lerden girilen bilgiler ana bilgisayyardaki veritabanına eklenmiyor.sorun nerede sizce.Cevabın aciliyeti benim için çok önemli yardımlarınızı bekliyorum..
aliası oluşturdum bütün pc lerin bde lerinde. Fakat ;
terminal makine DataBAse sekmesi:
Alias: MyProg -oluşturdum
Path : \\Server\\Prog\Data -- burada gözat butonuyla açılan pencerede ana makinamın sürücüleri görünmüyor.ben elimle yolu yazdım bu sefer de local pc lerden girilen bilgiler ana bilgisayyardaki veritabanına eklenmiyor.sorun nerede sizce.Cevabın aciliyeti benim için çok önemli yardımlarınızı bekliyorum..
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
bde yi sadece serverda tutacaksın diğer bilgisayarlara o serverdaki bde yi yol olarak göstermen gerekiyor.
Serverda yapman gerekenler:
Network driver oluşturuyorsun. Yani mesela bde e C:\BDE klasöründe olsun bütün aliasların bunun üzerinde olacak.
Clientlarda ise:
Bu BDE nin olduğu yeri map etmeniz gerekiyor, mesela K adı vererek.
start->run da regedit diyerek registry e gelmen gerekiyor. Burdan HKEY_LOCAL_MACHINE->SOFTWARE->Borland->Database Engine ye gel.
Orda CONFIGFILE01 de K:\idapi32.cfg
DLLPATH de K:\
yazması gerekiyor.
Programda ise aliası vererek direkt bağlantını sağlıyorsun.
Serverda yapman gerekenler:
Network driver oluşturuyorsun. Yani mesela bde e C:\BDE klasöründe olsun bütün aliasların bunun üzerinde olacak.
Clientlarda ise:
Bu BDE nin olduğu yeri map etmeniz gerekiyor, mesela K adı vererek.
start->run da regedit diyerek registry e gelmen gerekiyor. Burdan HKEY_LOCAL_MACHINE->SOFTWARE->Borland->Database Engine ye gel.
Orda CONFIGFILE01 de K:\idapi32.cfg
DLLPATH de K:\
yazması gerekiyor.
Programda ise aliası vererek direkt bağlantını sağlıyorsun.