Listbox'ların içeriğini Collectiona yükleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kaan
Üye

Listbox'ların içeriğini Collectiona yükleme

Mesaj gönderen kaan »

Heskese Selam
Bir Kaç Sorum Var:

1-Visual Basic'te bir ListBox veya ComboBox'un içeriği Collectiona Yüklenebiliyor. Acaba Delphide Bu Nasıl olur veya Alternatifleri Nelerdir.

2-OnGuard'ın Tarih Süreli Demoları Sistem Tarihi Geri Alındığı zaman Çalışıyor. Bunu Nasıl EngelleyeBiliriz.

3-Farklı Çözünürlüklerde Programımızın Görüntüsü Değişmeyecek ve Her türlü Çözünürlükte Çalışacak Bir Yöntem Var mı?.Mussimsek'teki ipuçlarında dile Getirilen yöntem işe yaramıyor.

4-Programları Demo Yapmayı adam akıllı anlatacak ve Yol gösterecek birisi Çıksa diyorum. ve bunlar ipuçlarında yayınlansa....

Herkese Selam.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

1. TCollection nesnesi delphi'de de var. Ayrıca TStringList nesnesi de burda işine yarayabilir. Delphi yardımda örnekleri vardır.

2. OnGuard'da 3-4 türlü şart verebiliyorsunuz. Bunlardan işinize uygun 2 veya 3 tanesini aynı anda kullanabilirsiniz. Hem tarih, hem de 30 gün kullanılabilir gibi bir şart verirsen, sanırım problemini çözer.

3. Çözmüyor??? Ben programlarımı o tarzda 800x600'de hazırlıyorum ve birçok çözünürlükte gayet güzel çalışıyor. Nasıl birşey istiyorsunuz da olmuyor???

4. Hocam şunu anlamanızda fayda var. Burda birçok arkadaşımız ben de dahil, hiçbir karşılk beklemeden, o kadar işimiz arasında saatlerimizi harcayarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Emin ol, vaktim olsa birçok makale yazmaya niyetim var ama bir yere kadar.

Bazı arkadaşlar sanki biz bunları yapmaya mecburmuşuz veya bunun için sizden para alıyormuşuz gibi davranıyorlar da o bakımdan bu açıklamayı yapma gereği hissettim.

Bu konu daha önce çok konuşuldu ve ben yöntemini ve örneğini anlattım. Ben hiç emek sarfetmeyim, herşeyi makaleden kolayca yapıyim dersen çok beklersin :lol: Sen emek sarfet, takıldığın noktaları yaz. Biz de mantığını anlatmaya çalışalım.

Kolay gelsin.
kaan
Üye

Teşekkür

Mesaj gönderen kaan »

Mustafa Bey
Öncelikle Samimiyetinizden ve Fedakarlılarınızdan en ufak bir şüphem ve böyle bir soru aklıma gelmedi. sanırım soru sorarken kendimi fazla rahat mı hissettim.ama bunun olması sanırım sizlerin de arzunuz.
Ayrıca size çok basit ve sıradan gelen bir şey bizim gibi işin acemileri için inanın çok zor oluyor. rahata kaçmak değil de deyiminizle yeniden amerikaları keşfetme yükümlülüğünden kurtulma istek ve arzusundan kaynaklanıyor.
Programlama ile ilgili her şeyini bir kaç kitapla yapmak durumunda olan başka da çaresi olmayan insanın çaresizlik hali her halde bizimkisi.
Şayet Kızılacaksa bir daha buna meydan verilmez sanırım.
Her Halu karda Selam ve Dua ile
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba Kaan,

yazdıklarım senin mesajın üzerine yazılmış şeyler değildi. Sadece yeri gelmişken hatırlattım.

İyi günler.