Selamunaleykum....
Server daki ana programdan stok listesine(insert-delete )değişiklik yapınca diğer illerde bulunan bayilere verdiğim sadece stok listesini izleyebilecekleri program kitleniyor. Ama serverda ibexpert in içinden değişiklik yapınca diğer illerdeki bayi programları evint lara karşılık veriyo message ler arslan gibi çalışıp ok lenincede refresh işlemi gerçekleşiyor.. Bu arada lokal ağda hiç bir problem çıkmıyor programdanda değişiklik yapsamda ibexperttende değişiklik yapsamda sonuç gazet güzel süper hızlı ama internet üzerinde izmirdeki bayi ile deneme yapıyorum ibexpertten yaptığımda problem yok mesajlar gidiyo programdan bi stok eklemeye kalktığımda kitleniyor..
Benim transectionlarda bi şey var diycem transection.readcommit... durumda
yani programdan değişiklik yapıyorum kitleniyo hem bayi hem server Bunu bi türlü çözemiyorum ayrdımlarınızı bekliyorumm teşekkür..
Özellikleri
1-- bayiler sadece stok listesini izliyor ve messagelar sayesinde listeyi refresh edip artmayı eksilmeyi görüyorlar..
2--bayi programında stok listesinde Fibdatasetini kullandım server daki listede ibquery ve ibupdate (sorun olabilirmi gerçi lokal ağda problem yok)
3--Delphi 7 Firebird 1.5 kullanıyorum quantum grid fıbplus
4-Şifre ve kullanıcı adlarını serverdaki tablodan sorgulatıyorum stoklistesine bayinin giriş izni böyle oluyor (şifre girişini cari tabloya bağladım kul.kodu.=cari kodu kul.şif=cari adı (şimdilik)
ibexpertle oluyo programdan olmuyo..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ibexpertle oluyo programdan olmuyo..
İlim bir nokta idi, onu cahiller çoğalttı......(fen,matematik,kimya,vb...)
Cahilin bilmediğini inkar etmesi adettendir....
Cahilin bilmediğini inkar etmesi adettendir....