Qreport ta Sayfa Düzeni(XP için)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Blue`Lightning
Üye

Qreport ta Sayfa Düzeni(XP için)

Mesaj gönderen Blue`Lightning »

hazırlamış olduğum raporlar la 98 de makbuzu ayarı yapabilirken XP de makbuz ayarı tutmamaktadır.Kağıt boyutu oranları uzunluk 12 cm genişlik 15 cm. yardımcı olursanız sevinirim saygılar...
Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ofenX »

Merhaba,
Quick reportu kullanma imkanım yok ama eğer kullanıcı tanımlı formları quick reporta tanıştırabilme seçeneği varsa; Başlat / Yazıcı ve Faxlar ı seçersiniz.
Gelen pencereden Sağ tıklayıp Sunucu Özellikleri seçeneğini seçip istediğiniz ebatlarda Yeni bir kullanıcı tanımlı form tanımlayıp quickreporta tanıtabilirsiniz.
Eğer tanıtma imkanı yoksa yazıcınızın default kağıt boyutunu yeni tanımladığınız forma eşitleyin.
Kolay gelsin.
Blue`Lightning
Üye

Mesaj gönderen Blue`Lightning »

ofenX öncelikle paylaşımın için teşekkürler..o şekilde de yaptım ama bi türlü olmadı sayfanın düzeni tutmuyor döküm yaparken..başka bildiğiniz bi yol varsa açıklarsanız sevinirim
Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ofenX »

Blue`Lightning yazdı:..o şekilde de yaptım ama bi türlü olmadı sayfanın düzeni tutmuyor döküm yaparken..başka bildiğiniz bi yol varsa açıklarsanız sevinirim
Bana biraz daha bilgi verebilir misiniz? Benim dediklerimden neyi yaptınız ,
örneğin sayfayı tanımlamayı yaptınızmı yaptınızsa kağıtta nasıl gösteriyor. Döktükten sonra tam sayfamı gidiyor. vb. bilgiler.
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Mesaj gönderen warder »

QuickReport ta kağıtı ayarladıktan sonra ( standart bir kağıtta seçmiş olabilirsiniz veya custom olarak ölçülerini kendiniz de girmiş olabilirsiniz. )
kağıt boyutu seçeneğini default olarak seçip bırakacaksınız. Ancak boyutların sizin belirlediğiniz gibi kaldığını da teyid etmekte yarar var.
Sonra sisteme aynı boyutlarda kağıt ekleyip onu da default olarak ayarlayacaksınız. Böyle olması gerekir kanaatindeyim.
ancak 98 de yeni kağıt nasıl eklenir, nasıl default ayarlanır, böyle bir seçenek geçerli mi bilmiyorum.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...