Query yi raporlamada hata

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sonuncusado
Üye

Query yi raporlamada hata

Mesaj gönderen sonuncusado »

merrhabalar...

Kod: Tümünü seç

SELECT StrUrunAdi ,SMiktarTuru ,SCins ,SUM(Bakiye.giren) AS toplamgiren,SUM(Bakiye.cikan) AS toplamcikan from Bakiye GROUP BY StrUrunAdi ,SMiktarTuru ,SCins
bu benim querymin icerigidir.
bunun raporunu almak istedigimde raporda gosterecegim seyler Strurunadına gore giren ve cıkan ların toplamını gostermek fakat surekli olarak eaccessviolation hatası alıyorum. sadece bu query i kullanmaya kalktıgımda oluyor bu...

Acaba bunun nedeni nedir yardımcı olursanız cokk sevinirim....
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Create edilmemiş bir nesneye erişiyorsunuzdur muhtemelen !...

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
sonuncusado
Üye

nasıl yani ne demek istedigini biraz daha acabilirmisin anlayamadımda:)
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Program içinden hangi bileşenle nasıl kullandığını da yazar mısın? Ayrıca Query bileşeninin fields editörüne girip mevzu bahsi alanlardan başka alan var mı kontrol etmelisin.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
sonuncusado
Üye

valla bilesenle neyi kasteddiginizi anlayamadım hocam.
ama ben kodu tekrardan veriyorumm.

Kod: Tümünü seç

with qtoplam do
 begin
   Close;
   SQL.Clear;
     SQL.Add('SELECT StrUrunAdi ,SMiktarTuru ,SCins ,SUM(Bakiye.giren) AS toplamgiren,SUM(Bakiye.cikan) AS toplamcikan from Bakiye');
.....filtrelemeler var.......
sql.Add('Group by StrUrunAdi ,SMiktarTuru ,SCins');
   Open;
end;

simdi birazda olayı tekrar acıklayam en iyisi..

ben qucikreportta ki alanlarımı quickrepimin datasetini baska bi querye baglarsam sorunsuz calısıyo, ama bu querynin sqlinin deistirirsem calısmıyooo, yeni bi query ile bu sql i yazarsam calısmıyooo, ama yeni bi queryi naska bi tabloya baglarsam calısıyo.

YAniiiii sadece benim bu kodumda calısmıyo gbi geldi bana... access violation hatası veriyor.
adım adım calıstırdıgımda quickrprt.pas sosyasında hata veriyo. bu dosya quickreporun kendi dosyası . ama baglantılarını quickrepin dedigim gibi baska bi querye baglarsam calısıyo:)))) kafayı yedim artık. saglıklı birisi yok karsınızda..
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Başka bir Query dediğinde farklı alanlar eklenmiş olmasın.. access violation hatası genelde olmayan bir değişkene/alana/foruma/her ne ise ulaşmaya çalışıldığında oluşur :wink: Yeni bir rapor formunda kullanmayı dene..
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

QToplam'ı create ettin mi with QToplam dan önce?

QToplam := TIBQuery.Create(nil); gibi birşey yaptın mı? Yapmadıysan yap.
sonuncusado
Üye

tekrar mrb

ben yeni query ile yaptım, olmadı bunu uzerine calısan baska bir queryi kopyalayarak yapmak gibi sacma sapan seyleri dahi denedim gene olmadı. sora yeni bir formda yeniden yazdım gene olmadı. hicbir anlam veremiyorummm. ama bunu yapacam and ictim, sizlerede yardımlarınız icin tesekkur ederim...

bu arada query yaratma islemini normalde zatehic kullnmıyorum ve daima sorunsuz calısıyor. neden bunda bole bisi istesin. baska bi raporda sadece alanlar ve tablo farklı iken calısan kod neden burada calısmıyor... bunun nedenini ben size soliyim. calısırsa ben bu programı bitirecem:)
sonuncusado
Üye

querynin icerigini raporlama yapmadan once showmessage ile ekrana gosteriyorum. ve aynen istedigim sonucları veriyor ekrana.. sadece rapor alırken hata veriyor. hicbir mantıgı yokkk.. sanırım yapılamaycak :cry: pes etmekde istemiyom ama elden bisi gelmiyooo, kimsecikler cozemedi herkese ilgisi alakası icin tesekkur ederim..