data.raporum.DesignReport('Raporadiveyolu');
Arkadaşlar yukarıdaki komuttan sonra delphi Rave.dll bulunamadı hatası veriyor.Bu rave.dll ' i pcnin heryerinde arattım ama bulamadım.Acaba böyle bir dosya yokmudur?Raveyi runtime dizayn modda açmak için bu dosyayı isiyor.Nasıl n-bulabilirim?Bilginiz varmı?Teşekkürler.
Raveyi disayn modda açmak isteyinceRave.dll bulunamadıhatası
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Bu mesajı ben çok eskiden yazmıştım.Kimse cevap vermedi ama yanlış bilmiyorsam eğer bu özellik for delphi Rave sürümünde yok.Ravenin daha üst sürümlerinde sanırım bu özellik var.Yani dll dposyası olsa bile delphi ile gelen standart sürümde bu özellik yok galiba.Belkide yanlış biliyorumdur.Ama benimde istediğim şu.Kullanıcı raporu edit edebilsin.derdim o.Mesela kullanıcı fatura üzerinde ıoynayabilsin.Mesela kenarlarını yazıcı çıktılarını ayarlayabilsin.Resmi faturasının üzerine faturayı tam olarak oturtabilsin.Bu tür dizayn ortamı sunan bir Free Report ve Fast Report var.Fast report malum ücretli.Bizi aşar.Free report kullandım.Ancak ğişman oldum.Bir projemi bu yüzden mahvettim.Her gün sorun her gün sorun oldu.Mesela;
Ekranda düzgün görünen raporun yazıcı çıktısında fontlar değişiyor, kalın yazı ince ince yazılar kalın çıkıyor.Harflerin arası açılıyor.Bıktım resmen en sonunda tüm raporlarımı tekrar Rave ile düzenledim.Yani tekrar raveye döndüm.
Ben bulamadım ama bu forumdaki üstadlarımız belki biliyorlardır.Acaba kullanıcıya disayn hakkı verebileceğimiz free yada ucuz bir raporlama aracı varmı.Bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yazsın.Herkese kolay gelsin.
Ekranda düzgün görünen raporun yazıcı çıktısında fontlar değişiyor, kalın yazı ince ince yazılar kalın çıkıyor.Harflerin arası açılıyor.Bıktım resmen en sonunda tüm raporlarımı tekrar Rave ile düzenledim.Yani tekrar raveye döndüm.
Ben bulamadım ama bu forumdaki üstadlarımız belki biliyorlardır.Acaba kullanıcıya disayn hakkı verebileceğimiz free yada ucuz bir raporlama aracı varmı.Bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yazsın.Herkese kolay gelsin.