Tüm Veri Tablolarımı Datamodule icinde tutuyorum ancak
1.si Tüm Tablolarım icin Veri tabanı yolu aynı oldugundan hepsi icin tek ibdatabase componentimi kullanayım yoksa hepsi icin farklı ibdatabase bilesenimi kullanıyım
2.si Orngin Stok tablosunun transactionu ile stokfis tablosu ve hareket tablosunun transactionunun aynı olması mı gerekir bu sekilde bi uygulama ilerde network üzerinde bir sorun yaratırmı? Yani ORTAK TRANSACTION kullanımı Elektrik kesintilerine karsı iyi bi cozum (Transaction blogu icerisinde islemlerin gerceklesmesi gibi...) acaba TEK bir Transaction kullanırsam 10 - 15 tablo icin ilerde sorun yasarmıyız?
Herkese tesekkurler
Her Tablo icin Ayrı ibdatabase ve ibtransactionmu???
anlamadıgım olay
1.si Yani datamodule icinde 100 tablomuz varsa ve bunların hepsi aynı databaseden geliyosa
100 tablo icin Sadece 1 IBDATABASE kullansak yeterlidir
2.si Bi Fatura Tablosunda detail olan tüm tablolara ve master tabloyla Ayrıca Stok tablosu ve Cari hesap tablosununda aynı Transactiona baglanması gerekmezmi?
3. olarak Ben Tüm tabloları Tek bir ibTransaction ve Tek bir ibdatabase nesnesi ile yonetemezmiyim?(Ozellikle birbirleriyle islem goren Stok Cari Fatura Stokhareket Stokfis vb tabloları aynı database ve aynı transaction kontoluyle tutmak daha akılcı deilmi?)
100 tablo icin Sadece 1 IBDATABASE kullansak yeterlidir
2.si Bi Fatura Tablosunda detail olan tüm tablolara ve master tabloyla Ayrıca Stok tablosu ve Cari hesap tablosununda aynı Transactiona baglanması gerekmezmi?
3. olarak Ben Tüm tabloları Tek bir ibTransaction ve Tek bir ibdatabase nesnesi ile yonetemezmiyim?(Ozellikle birbirleriyle islem goren Stok Cari Fatura Stokhareket Stokfis vb tabloları aynı database ve aynı transaction kontoluyle tutmak daha akılcı deilmi?)
gökmen ustam belirtimiş birbiri ile ilişkili olan tablolar AYNI transaction olsun diğerleri ayrı olsun diye.
daha önceleri ben hep ayrı transaction kullanıyordum ve gördüm ki birbirine bağlı tablolarda değişiklikler çalışma esnasında görülemiyor. sorgulamalarda falan bu sorunla karşılaşıyorum. şimdi ise sorgu transactionları sorgulayacağım tablonun transactionuna master/detail olanları da tek bir transactiona bağlıyorum. bu konuda pek çok yorum var her iki yol içinde
transaction olarak aratılırsa pek çok sonuç dönecektir.
kolay gelsin
daha önceleri ben hep ayrı transaction kullanıyordum ve gördüm ki birbirine bağlı tablolarda değişiklikler çalışma esnasında görülemiyor. sorgulamalarda falan bu sorunla karşılaşıyorum. şimdi ise sorgu transactionları sorgulayacağım tablonun transactionuna master/detail olanları da tek bir transactiona bağlıyorum. bu konuda pek çok yorum var her iki yol içinde

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.