merhaba arkadaşlar
quick reportta istediğim alanları görüntületiyorum.
Mesela wordde istediğiniz sayfayı yazdırtma olayı varya onu quick reportta da yapmak istiyorum. mesela sadece 2.sayfayı yazsın istiyorum. onu nasıl yapabilirim?
(delphi 7 ve onunla gelen qreport bileşenini kullanıyorum. )
ii çalışmalar
quick reportta istediğin sayfayı yazdırmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
Normalde forma koyduğunuz quickrep1 bileşeninin printersettings propertisini altında bulunan First Page ve Last page e ilk ve son sayfayı yazarak istediğinizi halletmeniz lazım. Ayrıca Ön izlemede Hintinde Printer setting yazan butona tıklayarak da o değerleri değiştirebilirsiniz.
Yazdırma aralığından tümü yerine sayfaları seçip ilk ve son sayfayı yazıyorsunuz. Ben bunu ibm proprinter II için yaptım. Aralık girebiliyordum. Siz rapor aldığınızda bir sayfadan fazlamıydı?
Kolay gelsin.
Normalde forma koyduğunuz quickrep1 bileşeninin printersettings propertisini altında bulunan First Page ve Last page e ilk ve son sayfayı yazarak istediğinizi halletmeniz lazım. Ayrıca Ön izlemede Hintinde Printer setting yazan butona tıklayarak da o değerleri değiştirebilirsiniz.
Yazdırma aralığından tümü yerine sayfaları seçip ilk ve son sayfayı yazıyorsunuz. Ben bunu ibm proprinter II için yaptım. Aralık girebiliyordum. Siz rapor aldığınızda bir sayfadan fazlamıydı?
Kolay gelsin.