selamlar...
ben simdi olayımı şu şekilde açıklayayım. kullanıcıya iki ayrı database seçtiriyorum. bunlardan bir tanesinde veriler var digeri ise tamamen boş. İki veritabanıda birbirinin aynısı sadec birissi boş digeri dolu. İşte benim yapmak istedigim şey burada. Dolu olan veritabanından boş olan veritabanına bazı tablolardaki bilgileri atmak istiyorum. Yani bir nevi yedekeme. yokyok bir nevi devir. ama bunu nasıl yyapacağım konusunda hiçbir fikrim yok.
şimdiden yardımlarınnız için teşekkür edderim...
VeriTabanları Arasında Veri Transferi
-
- Üye
Selam...
- Basit bir INSERT INTO satırı işini görecektir.. En alta Where ile kriterleri ekleyip Tablo1'in ne kadarını aktarmak istediğini bildirebilirsin. Diğer türlü tümü aktarılır...
- Başarılar...
- Basit bir INSERT INTO satırı işini görecektir.. En alta Where ile kriterleri ekleyip Tablo1'in ne kadarını aktarmak istediğini bildirebilirsin. Diğer türlü tümü aktarılır...
Kod: Tümünü seç
With Query do
begin
Active := False;
SQL.Clear;
SQL.Add('INSERT INTO Tablo2');
SQL.Add(' ( Alan1, Alan2, Alan3 )');
SQL.Add('SELECT Alan1, Alan2, Alan3 ');
SQL.Add('FROM Tablo1 IN '+QuotedStr( Tablo1DosyaAdi ));
ExecSQL;
Free;
end; // With
-
- Kıdemli Üye
viewtopic.php?t=11420&highlight=while+eof
viewtopic.php?t=10930&highlight=while+eof
Append
Insert
while not eof
viewtopic.php?t=10930&highlight=while+eof
Append
Insert
while not eof

İki ayrı Database bileşenine ayrı ayrı bağlı iki Table (DataSet) bileşeni ile birinden okunan kayıt diğerine eklenecek;
Kod: Tümünü seç
var
i: integer;
begin
TKaynak.First;
while not TKaynak.Eof do
begin
THedef.Append;
for i := 0 to TKaynak.FieldCount - 1 do
THedef.Fields[i].Value := TKaynak.Fields[i].Value;
THedef.Post;
TKaynak.Next;
end;
end;
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
-
- Üye
-
- Üye
ya hocam ben isslemi yaparken sole bi hata ile karsılasıyorum. databaseiniz yinlemeli kayıtlara izin vermiyor diyor. lakin benim database access da ve bu kayıtlar ekleneden once thedefe ben thedefi temizlemek isityorum ama buradada hata veiryor. kullandıgım providerın desteklemedigini soluyor. ne alakaysa. ben kuramadım.
-
- Üye