iyi günler
activex te yaptığımız programı html ye çevirdikten sonra internette yayınlayabiliyormuyuz ben yayınlanamıyor diyr duymyştum tam olarak kesin bir bilgim yok bilgilerinizi bekliyorum...
activeX?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- mehmet_turecan_cakmak
- Üye
- İletişim:
Selam,
Evet ActiveX dosyasını IIS e register edip (regsvr32 komutu ile veya direk Delphi içinden Run kısmındaki Register ActiveX ile) kullanabilirsin. Ben ActiveX i ASP ile kullanıyorum. Global.Asa da bazı şeyler ayarlayıp komutlar yollayabilirsin.
ile tanımlayıp ardından functionları çağırabilirsin.
Kolay gelsin,
Mehmet
Evet ActiveX dosyasını IIS e register edip (regsvr32 komutu ile veya direk Delphi içinden Run kısmındaki Register ActiveX ile) kullanabilirsin. Ben ActiveX i ASP ile kullanıyorum. Global.Asa da bazı şeyler ayarlayıp komutlar yollayabilirsin.
Kod: Tümünü seç
Server.CreateObject("DLLAdı.ActiveX")
Kolay gelsin,
Mehmet
Birde bir şey sormak istiyorum
viewtopic.php?t=155 topicinde bu konuyu bildiğinize dair bilgi vermişisiniz? Bana bu biraz tezat geldi de. Sorması ayıptır bilgimizimi sınamak istiyorsunuz?
viewtopic.php?t=155 topicinde bu konuyu bildiğinize dair bilgi vermişisiniz? Bana bu biraz tezat geldi de. Sorması ayıptır bilgimizimi sınamak istiyorsunuz?
- mehmet_turecan_cakmak
- Üye
- İletişim:
-
- Üye
- İletişim:
arkadaşlar ben bunu denemdim internette yayınlaya biliryorsunu ama bazı sınırlar var bu sınırları aşmınız için kullanıcı izni isteniliyor eğer kullanıcı Expolara girerken active izni verirse kullanır
örn : http://www.delphikursu.com dersler Uzman Api sayfasında her örnegin uygulaması var ama active izni oladığından buttonları gözükmüyor ve kullanamıyorsunuz.
örn : http://www.delphikursu.com dersler Uzman Api sayfasında her örnegin uygulaması var ama active izni oladığından buttonları gözükmüyor ve kullanamıyorsunuz.