activeX?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mehmet_turecan_cakmak
Üye
İletişim:

activeX?

Mesaj gönderen mehmet_turecan_cakmak »

iyi günler

activex te yaptığımız programı html ye çevirdikten sonra internette yayınlayabiliyormuyuz ben yayınlanamıyor diyr duymyştum tam olarak kesin bir bilgim yok bilgilerinizi bekliyorum...
mavsar

Mesaj gönderen mavsar »

Selam,

Evet ActiveX dosyasını IIS e register edip (regsvr32 komutu ile veya direk Delphi içinden Run kısmındaki Register ActiveX ile) kullanabilirsin. Ben ActiveX i ASP ile kullanıyorum. Global.Asa da bazı şeyler ayarlayıp komutlar yollayabilirsin.

Kod: Tümünü seç

Server.CreateObject("DLLAdı.ActiveX")
ile tanımlayıp ardından functionları çağırabilirsin.

Kolay gelsin,

Mehmet
mavsar

Mesaj gönderen mavsar »

Birde bir şey sormak istiyorum

viewtopic.php?t=155 topicinde bu konuyu bildiğinize dair bilgi vermişisiniz? Bana bu biraz tezat geldi de. Sorması ayıptır bilgimizimi sınamak istiyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
mehmet_turecan_cakmak
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mehmet_turecan_cakmak »

valla ben yapılan program nasıl html ye nasıl çevrilir ben onu anlattım tabii ki bildiğim kadarıyla sizin bilginizi sınamak gibi bir şey aklıma bile gelmedi bu düşünceye nerden kapıldınız anlamadım ben sizin hakkınızda bişeyde yazmadım sadece yardımcı olmak istedim

iyi çalışmalar...
delphikursu
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen delphikursu »

arkadaşlar ben bunu denemdim internette yayınlaya biliryorsunu ama bazı sınırlar var bu sınırları aşmınız için kullanıcı izni isteniliyor eğer kullanıcı Expolara girerken active izni verirse kullanır

örn : http://www.delphikursu.com dersler Uzman Api sayfasında her örnegin uygulaması var ama active izni oladığından buttonları gözükmüyor ve kullanamıyorsunuz.