2 table birlestirme ile ilgili left outer join vs cozemedim
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
2 table birlestirme ile ilgili left outer join vs cozemedim
Arkadaslar yapmaya calistigim 2 tane table var..ve bu tablelarda
bulunan her kaydin bir id nosu var.. herneyse yapmak istedigim $u:
mesela table2 deki alanlar
stokadi, stokid olsun
table1deki alanlar ise mesela
stok1id, stok2id olsun.....
diyelim table1 deki kayit söyle
stok1id - stok2id
1 - 2
3 - 4
table2deki kayitlarda atiyorum
stokadi stokid
buzdolabı - 1
ütü - 2
kitap - 3
defter - 4
left outer join ifadesi kullanmaliyim galiba sql ile (baska bi$eyde olabilir herneyse emin degilim) yapmak istedigim bu stokidlere göre isimlerini cagiricak
yani kayitlar $öyle görülecek
buzdolabi - ütü
kitap - defter
tabiki bunun disinda bi sürü alan var ama benim asil istedigim nokta sonuc olarak 2 farkli kaydi 1 alanda baska bir tablodaki bilgilerle birlikte göstermek.. Eger konu acik degilse tekrar yazabilirim ayrintili
düsündügüm kod $öyle ama maalesef olmadi
Select table1.stok1id, table1. stok2id, table2.adi
FROM table1
LEFT OUTER JOIN TABLE2 ON TABLE1.STOK1ID = TABLE2.STOKID OR TABLE1.STOK2ID = TABLE2.STOKID
Simdi ben bunu yapinca ikisini farkli kayitta gosteriyo halbuki benim istedigim hepsini tek 1 satirda göstermesi... simdiden tesekkürler ve kolay gelsin..
bulunan her kaydin bir id nosu var.. herneyse yapmak istedigim $u:
mesela table2 deki alanlar
stokadi, stokid olsun
table1deki alanlar ise mesela
stok1id, stok2id olsun.....
diyelim table1 deki kayit söyle
stok1id - stok2id
1 - 2
3 - 4
table2deki kayitlarda atiyorum
stokadi stokid
buzdolabı - 1
ütü - 2
kitap - 3
defter - 4
left outer join ifadesi kullanmaliyim galiba sql ile (baska bi$eyde olabilir herneyse emin degilim) yapmak istedigim bu stokidlere göre isimlerini cagiricak
yani kayitlar $öyle görülecek
buzdolabi - ütü
kitap - defter
tabiki bunun disinda bi sürü alan var ama benim asil istedigim nokta sonuc olarak 2 farkli kaydi 1 alanda baska bir tablodaki bilgilerle birlikte göstermek.. Eger konu acik degilse tekrar yazabilirim ayrintili
düsündügüm kod $öyle ama maalesef olmadi
Select table1.stok1id, table1. stok2id, table2.adi
FROM table1
LEFT OUTER JOIN TABLE2 ON TABLE1.STOK1ID = TABLE2.STOKID OR TABLE1.STOK2ID = TABLE2.STOKID
Simdi ben bunu yapinca ikisini farkli kayitta gosteriyo halbuki benim istedigim hepsini tek 1 satirda göstermesi... simdiden tesekkürler ve kolay gelsin..
MT
hocam
kulladığın için bence.sen or yerine and kullan.
Kod: Tümünü seç
or
Merhaba,
demokrasilerde çareler tükenmez
. şartı o şekilde tanımlarsanız alt alta gözükecektir. yan yana gözükmesi için bu şekilde yapmalısınız.
demokrasilerde çareler tükenmez

Select table1.stok1id, table1. stok2id, a.stokadi,b.stokadi
FROM table1
LEFT OUTER JOIN (select * from table2) as a ON table1.stok1id = a.stokid
LEFT OUTER JOIN (select * from table2) as b ON table1.stok2id = b.stokid
"Evine bakmaktan aciz olan; ilerici, üç kıtaya hükmeden ecdadın mı gerici?"
bu kod cözdü sorunumu... cok cok cok cok cok tesekkür ederimmucar yazdı:Merhaba,
demokrasilerde çareler tükenmez. şartı o şekilde tanımlarsanız alt alta gözükecektir. yan yana gözükmesi için bu şekilde yapmalısınız.
Select table1.stok1id, table1. stok2id, a.stokadi,b.stokadi FROM table1 LEFT OUTER JOIN (select * from table2) as a ON table1.stok1id = a.stokid LEFT OUTER JOIN (select * from table2) as b ON table1.stok2id = b.stokid

MT