kullanılıyorum (sanırım)Fakat ben herkesini de denememe ragmen undefined index hatası alıyorum. birkackez hatasız calıştı ama degişiklik yapmadığım halde tekrara aynı hatayı veriyor. post un calışmasında ($_POST["veri"] seklinde calışıyo)sorun yok ama bunu anlamadım.yardımcı olursanız sevinirim ...
herkese kolay gelsin..
POST metoduyla bilgi gönderdiğinizde $_GET, GET le bilgi gönderdiğinizde $_POST için tanımsız olacaktır değişken. Kullanmadan önce
isset
fonksiyonu ile elinizde olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
Evet önce kontrol etmelisiniz, eğer etmezseniz ve $_GET['deger'] diye birşey yoksa "undefined index" alırsınız ki bu hata değil bi uyarıdır. Easy php ile gelen php.ini dosyasında bu uyarı varsayılan olarak açıktır.
Önce php.ini dosyasını açın (windows için genelde: c:\windows\php.ini)
error_reporting kısmını bulun ve E_ALL & ~E_NOTICE (notice'ler hariç tüm hataları göster) olarak değiştirin.
seklinde kullanmak istiyorum. fakat malesef olmuyor. '$_GET[deger]'=.. dersen hata vermiyor fakat degerin içindeki degeri ekrana basmıyo.yani prg tam calışmıyor.
herkese kolay gelsin
global_variables ı on yapıp kullanarak o kadar çok kişi başını derde soktu ki inanamazsınız. Çok ciddi bir güvenlik problemine neden olacaktır. Nedeni ise kullanıcının (kötü niyetli tabi) lokal değişken adlarınızdan birisini bulup bunu parametre olarak gönderebilmesidir. Güvenlik adına kesinlikle uzak durulmalıdır.
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
c:\program files\easyphp\php\php-ini-dist.ini dosyası olması lazım.
Bu dosyanın adını php.ini yapıp windows klasörüne atarmısın?
Php konfigurasyonunu ilk değerine getirecektir. Belki işe yarar.
Dosya yolları yanlış olabilir, dosyaları aratarak bulabilirsin.