Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi 3 tane tablo var. Birisi hasta kayıtlarını, birisi tanı kayıtlarını, diğeri ise hastaların tanılarını saklıyor. 3. tabloda görmüş olduğunuz üzere hasta adı ve tanısı alanlarında sadece id numarası gözüküyor. Veritabanında ilişkileri id alanlarına göre kurulduğu için böyle gözükmesi normal. 3. Tabloyu grid kullanarak değil DBLookupListBox kullanarak hasta adlarını listeletmek ve herhangi bir kayıt üzerine tıklanınca da yanındaki DBLookupListBox2 içerisinde üzerine tıklanan hastanın tanı kayıtlarını listeletmek istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı? Makaleler bölümünde FaoSoft'un Master/detail hakkında bir makalesi var. Ama bir türlü istediğim şekilde kullanmayı beceremedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
selam
Normal ibtable bileşeninde master detay bağlantısı mastersource,masterfield kullanılarak yapılabilri basit bir şekilde...
şimdi siz 1.tablodan adları alıcaksınız demi dblookuplistbox dagöstercekesiniz.dblookuplistboxun listsourcesine ad alanının datasourcesini ekleyin ve listfieldinede ad alanın atayın keyfielddede. o size gösteriri kolay gelsin..
@Selman hocam dediğinin aynısını yaptım ama çalışmıyor bi türlü. Bir yerlerde bi hata yapıyorum eğer elinizde hazır bir örnek varsa zahmet olmazsa yollayabilir misiniz? Adminler konuyu kapatmaz inşallah.