IBExpert ve Delphi den Firebird'e baglanti hatasi

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
ikra
Üye

IBExpert ve Delphi den Firebird'e baglanti hatasi

Mesaj gönderen ikra »

selamu aleyküm...

uzun zaman dir calisan ve hic bir ayarini degistirmedigim firebird veritabanlarina aksam dan beri baglanamiyorum. ibexpert ile de baglanmiyor delphi ile de baglanmiyor...

ibexpert in communication Diagnostics tool'u ile deniyorum passed diyor. hem gds_db hem de 3050 portu icin. vt ler register edili. baglan diyorum su hatayi veriyor...

Kod: Tümünü seç

Unsuccessful execution caused by a system error than precludes successful execution of subsequent statements.
unable to complete network request to host "192.168.2.2".
Falied to locate host machine.
undefined service gds_db/tcp.
fakat yazdigim programi diger pc de denedigimde calisiyor. baglanti kuruyor. sorunun benim pc den kaynaklandigi kesin. gds32.dll dosyasini programin yanina kopyaladim. ayni klasörde. su an program veritabanina baglanti kuruyor. ama hala ibexpertten baglanti kurmuyor.
ibexpert i silip yeniden yüklemek fayda etmiyor... bu tür sacma sorunlarla bir ben karsilasiyorum galiba...
bu konuda fikri olan var mi?
kıdemsiz üye
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

192.168.2.2 makinasına erişebiliyor musunuz ? Ping ne cevap veriyor ?
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

makinaya ulasabiliyorum hocam. putty ile ssh dan baglaniyorum. ping de atabiliyorum. hatta yukarida yazdigim gibi diger pc den baglanabiliyorum. ve gds32.dll dosyasini su an kendi bilgisayarimda ( baglanmayan pc de ) ayni klasöre kopyaladim. programdan baglanti kuruyorum. fakat ibexpert ile baglanamiyorum. ibexpert icinde bulunan communications Diagnostics i deniyorum gds_db ve 3050 portu icin okey diyor... fakat ibexpert baglanmiyor... sildim yeniden kurdum banamisin demiyor. bir kac hafta önce de ayni sey basima geldi, bir türlü baglanti kuramadim. mecburen formatladim bilgisayari. formattan sonra herseyi tekrar kurdum baglanti kurabildim. simdi yeniden formatlamak uzun zaman alacak. ve her defasinda formatlamanin bir care olmasigi kanisindayim...

son olarak: server da hic bir sorun yok sorun yalnizca kendi kullandigim makinada...
kıdemsiz üye
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/