Webdeki Access Veri Tanınına Bağlanma

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Webdeki Access Veri Tanınına Bağlanma

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba,

Arkadaşlar Artık yazılımlar int. üzerinden çalışıyor bende bunun üzerine bir yazılım geliştirmeyi düşünüyorum.
webdeki (kendi alanımdaki) Access veri tabanına bağlanıp yeni veri girişi,eski veriyi silmek sorgulamak gibi işlemler yapmak istiyorum.

Yani kısacası kendi bilg. ne yapabiliyorsam webdeki veri tabanınada aynı işlemi yapmak istiyorum.

Bu konuda çalışması olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Not: bazen lafı oluyor sadeceodbc ayarlarından küçük ayarlar diye ama tam bir bilgiye ulaşamadım.

Teşekkürler.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Merhaba.
Konu forumda yeteri kadar konusuldu sanirim.Baglanti icin kullandiginiz bilesenler nelerdir?Yapmaniz gereken sadece adresi verirken ilgili makinanin ip'sini vermek bildigim kadariyla.
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Merhaba

yine forumda konuşulan gibi sabit bir cevap. ip ile bağlanılabiliniyor.

Arkadaşlar ben normal olarak Query ve datasource ile bağlanıyorum.

Yani webdeki bir access veri tabanına bağlanırken hangi bileşenleri kullanmalıyım. hangi bileşenler muhakkak gerekir ve nasıl yapabilirim.
Teşekkür ederim.

teşekkür ederim
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Sadece Query ve Datasource ile Access veritabanina nasil baglaniyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

ben bağlanamıyorum normal bağlatı şeklim böyle.

zaten bende bu bağlanma konusunu soruyorm.
hangi bileşenle nasıl bağlanabilirim diye.

saygılar

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Connection String de veri tabanı yolu olarak "\\xxx.xxx.xxx.xxx\veri.mdb" girmen gerekir.Ancak access bu konuda önerilen bir veri tabanı eğildir.Hosting şirketlerinden uygun fiyatlarla bir ms sql server veri tabanı kiralıyabilirsin.O zamanda tek yapman gereken connection string deki sunucu kısmına hosting şirketinin sana verdiği ipyi yazman olacak.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

teşekkür ederim.
yapınca yazıcam.

Mesaj gönderen mbt »

Masaüstü uygulama için yazdığım bir programda web'teki access veritabanından okuma yapabiliyorum.

"//www.ornek.com/db/db.mdb" gibi bir satır girerek bilgiyi okutturabiliyorum.

Peki bilgi yazmaya, güncellemeye geldiğinde program hata da vermiyor, sadece kilitleniyor. Yoksa farklı veritabanları mı kullanmalıyım veya başka bir şeyler mi yapmalıyım. Mesela sunucun kullanıcı adı ve şiferesini girme gibi. Ama nereye nasıl olacak ? (sunucudaki o klasöre yazma hakkı tanınmış durumda)
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

mbt yazdı:Masaüstü uygulama için yazdığım bir programda web'teki access veritabanından okuma yapabiliyorum.

"//www.ornek.com/db/db.mdb" gibi bir satır girerek bilgiyi okutturabiliyorum.

Peki bilgi yazmaya, güncellemeye geldiğinde program hata da vermiyor, sadece kilitleniyor. Yoksa farklı veritabanları mı kullanmalıyım veya başka bir şeyler mi yapmalıyım. Mesela sunucun kullanıcı adı ve şiferesini girme gibi. Ama nereye nasıl olacak ? (sunucudaki o klasöre yazma hakkı tanınmış durumda)
Yazma iznin yok ondan. :D Yazma iznin mdb dosyasına mı verildi yoksa klasöre mi... Yanlışım olabilir bu ara... 8)

Birde Project1.Zip veya Project1.Exe indirerek örnek bir internet bağlantısı görebilirsiniz... Not : Sunucu amerikada hız yavaş olabilir...
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba,
WEb sunucusunun kendi intranetinizde bulunmadığı durumlarda native bir yolla veri tabanına dışarıdan erişim çoğu zaman host firmasının güvenlik ilkeleri nedeniyle mümkün olmuyor. benim kendi kullandığım ve memnun olduğum bir yöntem , PHP sayfalarımı MySQL veritabanı desteğiyle host hizmeti alıyorum. ve localde çalışan bir Delphi uygulamamla kimi zaman webteki verileri eşitleme ihtiyacı duyuyorum. bunun için standart parse işlemlerinden çok daha sağlam ve hızlı bir yöntem olan XML şeklinde veriyi locale çekip VT ye kaydetme metodunu lkullanıyorum , web sunucusuna çağırdığımda ilgili tabloyu XML şeklinde ekrana döken bir PHP scripti hazırladım ve localdan ıdHTTP ile bu sayfayı çağıyor gelen stringi XML olarak kaydediyor ve XML şablonuyla VT ye alıyorum. aynı yöntemle sunucuda XML yi karşılayan bir script hazırlayarak lacaldeki veriyide XML oalrak gönderip web sunucusuna kaydedebilirsin. bu bence hızlı yöntemlerden birisi.
kolay gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

Merhaba,
Webden veritabanına localinizde server kullanmıyorsanız gerçektende problem oluyor.@vkamadan benzer bir çözümde ben de önericem.SOAP ve Datasnap bağlantı tekniğiyle bu sorunu halledebilirsiniz.Bir web server yazıyorsunuz bu kullanacağınız serverin tipine göre değişiyor.Asıl sorunda burda başlıyor Delphi 7 kullanıyorsanız ISS server kullanıyorsanız ADO ve access, Apache server kullanıyorsanız IBX ve firebird tavsiye ederim..Yazdıgınız servere soap connection ve clientdataset bileşeni ile bağlantı kuruyorsuz.Kayıt süreleri çok yavaş oluyor.Bir insert işlemi 5 ila 6 saniye bir select sorgusu 3 ila 4 saniye sürüyor.Ben bu tekniği daha yeni kullanmaya başladım.Kullanıcı bazında daha test edemedim.Bununla ilgili örnekleri Dr Bob sitesinde bulabilirsin.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »