dbgird'te satır numarası
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
dbgird'te satır numarası
Teklif programında dbgird kullanıyorum.Her girilen kayıdın kacıncı satırda olduğunu gösteren bir tane sira no gibi alanı gridin ilk sutununa eklemem gerekiyor. Böylece 1,2,3..... gibi bir sıralama olacak ve tekliflerin kontrolu kolaylaşacak.
Bunu dbgrid de nasıl yapabilirim ?
Bunu dbgrid de nasıl yapabilirim ?
- mehmet_turecan_cakmak
- Üye
- İletişim:
dbgrid
selam...
hocam bunun için sana önerebileceğim tablona sıra no adında bir alan oluştur tipinide otomatik sayı ver programındada her girilen kayıda otomatik bir numara verilmiş olur
hocam bunun için sana önerebileceğim tablona sıra no adında bir alan oluştur tipinide otomatik sayı ver programındada her girilen kayıda otomatik bir numara verilmiş olur
otomatik bir record numarası verince bu olmaz.
yanı o zaman hiç bir zaman 1 den başlamaz kı.
benim istediğim her teklif hazırlama olayında sira bnumarasının 1 den başlayarak recordcount değerine kadar vermesi. yanı bu satir numaralarını table da tutmama gerek olmamalı. görsel bişe en son noktada.
yinede teşekkürler dostum.
başka önerisi olan var mı ?
yanı o zaman hiç bir zaman 1 den başlamaz kı.
benim istediğim her teklif hazırlama olayında sira bnumarasının 1 den başlayarak recordcount değerine kadar vermesi. yanı bu satir numaralarını table da tutmama gerek olmamalı. görsel bişe en son noktada.
yinede teşekkürler dostum.
başka önerisi olan var mı ?
table yada query objesine cift tıkladığımızda fields ları gösteren ekranda farenin sağına tıklayıp new field diyeceksiniz. acılan ekranda field type i calculated secip type nıda isteğinize göre ayarlıyacaksınız.name kısmına da isim vereceksiniz. bu kadar. sonra bunu normal bir field gibi kullanabilirsiniz. bu örnekte table yada query nın oncalcfields event i na koydum olayı.
- mehmet_turecan_cakmak
- Üye
- İletişim:
dbgrid
yani buna tabloya sanal bir alan eklemek diyebilirmiyiz yani ben öyle anladım...
iyi çalışmalar...
iyi çalışmalar...
evet çalışma anında hesaplatılabilecek değerler için calculated field (hesaplanmış alan) ekleyebilirsiniz.
mesela tablonuzda miktar ve birim fiyat var ise tutarı tabloda tutmanıza gerek yoktur. Bir calculated alan ekleyip Tutarı miktar x birim fiyat şeklinde hesaplatıp ekranda gösterebilirsiniz.
Veya cinsiyet alanında E ve K olarak saklıyorsunuz değerleri, bunları ekranda Erkek ve Kadın gibi görmek sitiyorsanız, yine calculated field kullanabilirsiniz. vs.vs.
Kolay gelsin.
mesela tablonuzda miktar ve birim fiyat var ise tutarı tabloda tutmanıza gerek yoktur. Bir calculated alan ekleyip Tutarı miktar x birim fiyat şeklinde hesaplatıp ekranda gösterebilirsiniz.
Veya cinsiyet alanında E ve K olarak saklıyorsunuz değerleri, bunları ekranda Erkek ve Kadın gibi görmek sitiyorsanız, yine calculated field kullanabilirsiniz. vs.vs.
Kolay gelsin.
Eğer sorunuzu doğru anladıysam (Tablomdaki bir alana diger alanlardan hesaplanan bir değeri nasıl atarım)
Before post eventinde tek bir satir olarak ilgili atama kodunu yazmaniz yeterli.
Before post eventinde tek bir satir olarak ilgili atama kodunu yazmaniz yeterli.
Kod: Tümünü seç
Table1TOPLAM.AsInteger=TableADET.AsInteger*TAble1BIRIM_FIYAT.AsInteger;
merhaba
hocam merhabalar.
dediğiniz çözüm bende düzgün çalışmıyor. bende delphi.about.com da görmüştüm table1.recno kayıt sıra numarası veriyor diye.
kullandığım veritabanı oracle ve component doa.
sonuçları ben dbgrid e değilde report builder da rapor yazmak için ppreport componentine gönderiyordum.
toplamda sadece 2 sayfa oluşturması gerekirken 8 9 ya da ne bileyim 6 sayfa oluşturuyordu.
sıra numarasını yani recno yu kaldırınca normal şekilde kayıtlar gelmeye başladı.
bu arada recno kullanınca mesela rapor un ilk sayfasında gelen kayıtlar ikinci sayfada ilk kayıt hariç aynen geliyordu.
bu sıra no olayına başka çözüm varmı?
yardımlarınız için teşekkürler.
dediğiniz çözüm bende düzgün çalışmıyor. bende delphi.about.com da görmüştüm table1.recno kayıt sıra numarası veriyor diye.
kullandığım veritabanı oracle ve component doa.
sonuçları ben dbgrid e değilde report builder da rapor yazmak için ppreport componentine gönderiyordum.
toplamda sadece 2 sayfa oluşturması gerekirken 8 9 ya da ne bileyim 6 sayfa oluşturuyordu.
sıra numarasını yani recno yu kaldırınca normal şekilde kayıtlar gelmeye başladı.
bu arada recno kullanınca mesela rapor un ilk sayfasında gelen kayıtlar ikinci sayfada ilk kayıt hariç aynen geliyordu.
bu sıra no olayına başka çözüm varmı?
yardımlarınız için teşekkürler.