İb Expert Hata

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
heskin35
Üye

İb Expert Hata

Mesaj gönderen heskin35 »

S.a.
Arkadaşlar resimdeki gibi bi hata ile karşılaşıyorum.
Resim
Olayın Oluşumu:
3 Vt kayıdı vardı. Farkında olmadan 2 ibexpert açmışım. ve bi tanesinde vt kayıtlarını sildim. Programı kapattım. Diğer açtığım ib expert programınıda kapattım.(Tabi onda vt.ları kayıtlı olarak görünüyordu. Ama diğerinde sildiğim için silme işlemini hatasız tamamlamıştır diye düşündüm.) Daha sonrasında programı çalıştırdığımda bu şekilde hata ile karşılaştım. Normal olarak programda databases alanında boş kayıtlara dokunulduğunda sonsuz döngüde hata veriyor ve program ancak görev yöneticisinden sonlandırılabiliyor.
Databases alanına mouse ile dokunmadan üst kısımdaki menüleri kullanabiliyorum.

Çözüm için denediklerim.
-Programı kaldırdım ve tekrar yükledim.
-regeditte ibexpert ile ilgili bulduğum tüm kayıtları sildim.
-Sistem geri yükleme yaptım.
ve bunlara rağmen sorun devam etmekte.
Bu sorun ile tecrübe etmiş arkadaşlar veya yorumu olan arkadaşlar fikirlerini belirtirler ise sevinirim. İyi çalışmalar.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Database ikonu olup da ismi olmayan database itemlerini kullanabiliyorsanız onlara tıklayarak herhangi bir database'i register edin, bu sayede sorunu çözebilirsiniz...

Kolay gelsin..
heskin35
Üye

Denedim ne yazıkki olumsuz. :oops: Dokunduğum anda resimdeki access violation hatasını veriyor close desemde sonrasında aynı hata sonsuz döngüde tekrarlanıyor. :roll:
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Evet aynı sorunu ben de yaşamıştım, ibexpertin son versiyonunu indirip öncekini kaldırtıktan sonra kurdum.Sonrasında söz konusu itemlere müdahale edilebiliyordu, bu şekilde halletmiştim.
Kolay gelsin..
heskin35
Üye

:) Hımm eğer başıma bir daha gelecek olursa bu şekilde çözmeye çalışırım. (Umarım gelmez.) Ben şimdilik klasik yöntem ile hallettim.( Format c: ) :oops:
t-hex
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

Pire için yorgan yakmak bu olsa gerek :)