error while posting updates

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
eren2000
Üye
İletişim:

error while posting updates

Mesaj gönderen eren2000 »

Bu hatanın sebebi ne olabilir? Bir table'ı baştan sona döngüye alıyorum. Bu döngü esnasında koşula göre tabledaki kayıta değer yazdırıyorum.
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

Tabloyu taratırken koşula uyana yazım işlemi yaparken edit moduna alıp post ediyorsusnuz herhalde.kodlarıda verseydiniz daha iyi olurdu.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Valla o kadar çok bilgi vermişsiniz ki hangisini baz alıp cevap verelim bilemiyorum :wink: Yani şaka bir yana veritabanı nedir, hangi komponentleri kullanıyorsun, vs. bir sürü bilinmezden bir bilinmeyeni bulmak münkündür belki ama.. onca tahmin yürütene kadar daha detaylı bilgi verirseniz daha çok ilgi alaka görür ve çözüme daha çabuk ulaşırsınız, bundan emin olunuz :wink:

Yine de bi tahminde bulunayım; FireBird ve IBDataSet kullanıyorsanız Update SQL inde eksiklik olabilir :?:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
eren2000
Üye
İletişim:

hocam Mysql kullanıyorum. Winzeos ile bağlanıyorum mysql'e mysql 4.0.12 kullanıyorum. Delphi 6.
Sorun şu
Sicil dosyası var. Buraya bakiyelerin son durumunu yazdırmak istiyorum.
Buaradan liste almam lazım. Bu dosyanın başlangıcına gidiyorum. First
sonra döngü açıyorum.
while not tsicil eof do
begin
tsicil.edit;
tsicilbakiye:=bakiye; // Buradaki bakiye döngü içinde
tsicil.post;
tsicil.applyupdates; // başka
// alınan verilerle hesaplanarak elde
// Orada sorun yok.
tsicil.next;
end;

Bu dongu içinde hesaplamaları başka tabledan alıyorum. ve yine döngü içinde yazdırıyorum.
Hemen hata veriyor. Error while apply updating
Lütfen tyardım. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

Kod: Tümünü seç

tsicil.applyupdates;

bu komutu kullanmasan yaptığın değişiklikler post olmuyormu. yada illa kullancam diyorsan döngüden çıktıktan sonra dene.
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
eren2000
Üye
İletişim:

applyupdates yapmayınca veritabanına yazmıyor. Döngüden çıkınca yapsam da aynı hatayı veriyor.
Başka denediklerimide yazayım size. Tsicil tableından bir sql ile liste elde ettim ve bu listeyi döngü olarak kullandım. Fakat table edit modunda açılıp yazdırıldığında yine aynı şeyler oluyor. Winzeosun transactionını sadece bu nesne için kullandım. Yine aynı.
gince
Üye

Aynı Sorun bende de var

Mesaj gönderen gince »

Bende aynı sorunla karşılaştım.Bende veritabanı olarak mysql kullanıyorum, komponent olarak zeos ve cx komponenti kullanıyorum. Yazdığım kodda bu koda benziyor. Döngü içerisinde bir field'de edit yapıp post yaptırıyorum. ilk kayıtta kaydediyor fakat ikinci kayda geçip post noktasına gelince bu "error while appling updates hatasını" veriyor. Bu konuda acele önerilerinizi bekliyorum.
oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

applyupdates
i Table ın AfterPost unda uygulamayı denediniz mi?