js içinde php

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

js içinde php

Mesaj gönderen lazio »

selam,
php de $isim diye bir dizim var. ben bir buttonla aşağıdaki fonksiyona sadece xid ile bir parametre gönderip, $isim in değerini js ile göstermek istiyorum.

Kod: Tümünü seç

function btnClick(xid)
{
alert(<? $isim[xid]?>);
}
sanıyorum buradaki sorun xid yi php nin anlamaması, buna benzer bir kullanım varmı acaba?
teşekkürler..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
onaydin

Mesaj gönderen onaydin »

Değeri fonksiyonun içinde almak yerine, fonksiyona girmeden yollayabiliyorsan yapabilirsin.

<script ....>
 function btnClick(xid) {
  alert(xid);
 }
 btnClick('<?=isim[4]?>');
</script> 
İşini görmüyorsa detay verirsen başka yoldan da yapılabilir :)
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

onaydin yazdı:Değeri fonksiyonun içinde almak yerine, fonksiyona girmeden yollayabiliyorsan yapabilirsin.

<script ....>
 function btnClick(xid) {
  alert(xid);
 }
 btnClick('<?=isim[4]?>');
</script> 
@onaydın saol. ama sanırım burda dizinin elemanını gönderiyorsun.
benim istediğim (bilmiyorum belki js yada php nin doğasına aykırı olabilir) sadece dizinin indisini gönderip, php dizisinin elemanını js nin yazdırması. :roll:
DeveloperToolKit

onaydin

Mesaj gönderen onaydin »

Bu isim değişkenini farklı bir php dosyası içinde tutabileceksen istediğini yapabilirsin. Aynı dosya içindeki değişkeni bu yolla alabilmen zor. PHP Jscript içindeki değişkeni okumaz.Jscript in oluşturacağı değişkenler client tarafta belirleniyor, PHP nin işlem yapabilmesi için server a gidip gelmesi lazım.
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

Önce php deki diziyi bir string değişkene implode ile alırız, js içinde de takrar bunu bir arraye parse ederiz. Pratik olarak php dizisini js dizisine dönüştürmüş oluruz.

Örn;

<script ....>
function btnClick(pdizi,xid) {
var keys = pdizi.split(";") ;
alert(keys[xid]);
}
btnClick('<?=implode(",",$dizi)?>');
</script>

gibi yani. Burada dizi dizi adındaki php array i bir string olarak birleştirdik ve ardından js içinde split i kullanarak bir java array e çevirdik. Artık ondan sonra nasıl kullanırsanız.

Kolay gelsin,
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

eyvallah @doganzorlu. bi deneyim
DeveloperToolKit