merhaba
size 2 sorum olucak:
1-databasede float bir alanı var.eğer alanın girilen değeri 10dan küçükse baçına 0 ekleyerek kaydetmek istiyorum.mesela 02,03,06 vs
if StrToFloat(edit3.text)<=9 then
DM.SatirKayitno.AsString:='0'+(edit3.text)
else DM.SatirKayitno.Asfloat:=StrToFloat(edit3.text);
yazıyorum ama yinede 2,3,6 olarak kaydediyor.
2-bir Clientdatasetdeki bir float fieldı raporda gösteriyorum fakat bazen bu değerlerin currency si true olmalı bazen false.Çünkü bazı değerleri aynen parasal olarak gösterirken bazı değerleri oranlayıp gösteriyorum.
ClientDataset'de fieldın currency sini false yaptım ve şu formatı yapmak istedim olmadı
Clientdataset1tutar.AsString:=FormatFloat('###,###,###,###',Query1TUTAR.AsFloat);
bu sorularımı cevaplarsanız sevinirim
Float field
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
1. float alana o şekilde kayıt yapamazsınız. Bir tane calculated alan ekleyin ve gösterimde halledin bu olayı.
2. Tam olarak anlamadım istediğiniz ama field'ların Display formatı var, o işinizi görür sanırım. #,### şeklindeyazarsan binlik ayıracı ile gösterir ve kuruşları almaz.
Kolay gelsin.
1. float alana o şekilde kayıt yapamazsınız. Bir tane calculated alan ekleyin ve gösterimde halledin bu olayı.
2. Tam olarak anlamadım istediğiniz ama field'ların Display formatı var, o işinizi görür sanırım. #,### şeklindeyazarsan binlik ayıracı ile gösterir ve kuruşları almaz.
Kolay gelsin.
matamatik bilgim sıfırın altındadır, ama sayının soluna konn sıfırların etkisiz olduğunu hatırlıyorum.Databaselerde bu mantıkla çalışır. Ondalık kısımdaki sayılarında sonundaki sıfırlarn anlamı yoktur yada etkisi yoktur denebilir
ya strink olarak saklayabilirsin yada TField ın DisplayFormatını kullanabilirsin.
Edin anında ise mustafa nın dediği gibi currencyedit e format vererek yaptırtabilirsin
kolay gele
ya strink olarak saklayabilirsin yada TField ın DisplayFormatını kullanabilirsin.
Edin anında ise mustafa nın dediği gibi currencyedit e format vererek yaptırtabilirsin
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
1-birkaç tane kayitnoyu birleştirip tak bir kayıtno oluşturdupğum için float alana böyle bir kayıt yapma ihtiyacı duydum.Örneğin KAYITNO=KN1+KN2+KN3+KN4.Hatta bununla ilgili daha önce soru da sormuştum.Bu dördünün birleşimi 1111,2563 vs olabildiği gibi 11563 de olabiliyor yani kn'lar 2 haneye çıkabiliyor o yüzden başlarına 0 eklemem lazım.Bunun için bana çözüm önerebilirseniz sevinirim.
2-100000000 değerindeki float fieldı bazen 100.000.000 diye currency olarak göstermem gerekiyor bazen ise 100000000/250000000=0.4 olarak hesaplamam gerekiyor.Bu durumda fieldı baştan currency yapamıyorum.Ve Raporda göstermek için QRdbtext kullanıyorum.Bu sorum içinde acele yardım lütfen.
2-100000000 değerindeki float fieldı bazen 100.000.000 diye currency olarak göstermem gerekiyor bazen ise 100000000/250000000=0.4 olarak hesaplamam gerekiyor.Bu durumda fieldı baştan currency yapamıyorum.Ve Raporda göstermek için QRdbtext kullanıyorum.Bu sorum içinde acele yardım lütfen.
1. Alani float tipinde degil de string tipte tanimlayarak bunu yapabilirsiniz ancak. Ya da float olarak kalir siz kullandıgınız yerlerde rakam kac hane ise onune gerektigi kadar sifir ekleyerek gosterir veya kullanırsınız...
2. Raporda da ilgili olarak QRdbtext componentinin onprint eventinde gerekli kosullara gore rapora yazilacak degeri her satir icin ayrica formatlayip gostererek farkli satirlarda farkli gosterim bicimleri elde edebilirsiniz...
2. Raporda da ilgili olarak QRdbtext componentinin onprint eventinde gerekli kosullara gore rapora yazilacak degeri her satir icin ayrica formatlayip gostererek farkli satirlarda farkli gosterim bicimleri elde edebilirsiniz...