detail tabloya kayıt esnasında program kilitleniyor
- kadirkurtoglu
- Üye
detail tabloya kayıt esnasında program kilitleniyor
s.a.
arkadaşlar vt fb 1.5 pro. D7 bağlantı ibx iki adet tablom var
1- master
sno integer otoinc PK
adi varchar 20
soyadi varchar 20
2 - detail
kayitno integer otoinc PK
sno integer FK
sene integer
bu tablolar ile foreign key tanımlıyorum. delphi ile ilişkileri kuruyorum yani herşey tamam. detaile ilişkino alanı için kod yazıyorum. ancak ne yaparsam yapayım. detail tabloya kaydet dediğimde pro kilitleniyor. nerde hata yapıyorum anlamadım. daha önce de aynı işlemleri yapıyordum ama böyle bir hata almıyordum. detaildeki ilşki alanını manuel el ile de girdim sonuç aynı. otoinc ler oluşuyor detaildeki son field i girdikten sonra pro kilitleniyor.
arkadaşlar vt fb 1.5 pro. D7 bağlantı ibx iki adet tablom var
1- master
sno integer otoinc PK
adi varchar 20
soyadi varchar 20
2 - detail
kayitno integer otoinc PK
sno integer FK
sene integer
bu tablolar ile foreign key tanımlıyorum. delphi ile ilişkileri kuruyorum yani herşey tamam. detaile ilişkino alanı için kod yazıyorum. ancak ne yaparsam yapayım. detail tabloya kaydet dediğimde pro kilitleniyor. nerde hata yapıyorum anlamadım. daha önce de aynı işlemleri yapıyordum ama böyle bir hata almıyordum. detaildeki ilşki alanını manuel el ile de girdim sonuç aynı. otoinc ler oluşuyor detaildeki son field i girdikten sonra pro kilitleniyor.
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Mevlana
- kadirkurtoglu
- Üye
hata datamodule den kaynaklanıyor. datamodule yi kaldırdıktan sonra problem ortadan kalktı. datamodule niye böyle bir sorun veriyor anlamadım. ben datamodule içerisindeki datasetleri anaform açılırken açıyorum. bu arada datamodule otocreate de ilk sırada oluşuyor. datasetlerin anaformdan değilde datamodulenin oncreate olayına yazarsam yine problem yok, ancak datamoduleden açmak istemiyorumki, database in databasename özelliğni anaform açılışında sorguladığım için datasetler anaformdan açılması gerekiyor. esasında bu yönetmle proyu bitirdim. sayılır, sadece ilişkisel tablolarda yaptığı yukarıdaki hatanın dışında bir hata yok. datamodule kullanan arkadaşlardan bu konuda yardımlarını bekliyorum. saygılarımla...
Mevlana
Mevlana
- kadirkurtoglu
- Üye
anaformun oncreate olayına
Kod: Tümünü seç
dm.ibdataset1.open
Mevlana
Mevlana
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
Merhaba
Bu hatayı alman için ana formun oncreate şartmı ? Normal formları açtığın zaman formun onshow unda kullanman daha mantıklı...
Birde delphi bazen böyle saçmalık yapabiliyordu... Mustafa abinin bir yazısında okudum, normal proje create dosyasını açıp ordaki ilk sırayı da kontrol edebilirmisin... Olmazsa optionstan avaibleye at... Proje dosyasından sırasına göre yazıp bir dene...
Kolay gelsin...
Bu hatayı alman için ana formun oncreate şartmı ? Normal formları açtığın zaman formun onshow unda kullanman daha mantıklı...
Birde delphi bazen böyle saçmalık yapabiliyordu... Mustafa abinin bir yazısında okudum, normal proje create dosyasını açıp ordaki ilk sırayı da kontrol edebilirmisin... Olmazsa optionstan avaibleye at... Proje dosyasından sırasına göre yazıp bir dene...
Kolay gelsin...
- kadirkurtoglu
- Üye
normal şartlarda zaten problem yok. yani bağımsız tablolarda hiç problem yok ancak ilişkisel tablolarda bu türden hatayla karşılaştım. yukarıdada belirttiğim gibi datamodule değilde formlarda kullanırsam herhangi bir problem yok. bu sorunun kaynağını anladığım kadarıyla, yani kilitlenme esnasında otoinc veya ilişki alanın belirmediğini farkettim. tabi tam bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmiyorum. herhangi bir hata mesajı almadığım için sorunun tam kaynağını çözemedim.
ben datamodule yi proje - options ta en üste alıyorum yani ilk açılan konuma ayarlıyorum. bu sistemi, çin asıllı bir siteden firebird şifre değiştirme server-client mimari hakkında demo program indirip açtığımda datamodule yi bu şekilde kullandıklarını gördüm. şimdi anlamaya çalıştığım hatanın nerden kaynaklandığı konusu. herşeye rağmen mücadele etmeye devam diyorum. ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum..
ben datamodule yi proje - options ta en üste alıyorum yani ilk açılan konuma ayarlıyorum. bu sistemi, çin asıllı bir siteden firebird şifre değiştirme server-client mimari hakkında demo program indirip açtığımda datamodule yi bu şekilde kullandıklarını gördüm. şimdi anlamaya çalıştığım hatanın nerden kaynaklandığı konusu. herşeye rağmen mücadele etmeye devam diyorum. ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum..
Mevlana
Mevlana
- kadirkurtoglu
- Üye
hocam dataset te event olarak beforepost a yazdığım ilşki alanı için kod var bunun dışında başkada kod yok. generatorfield ayarlı. ben bu durumu 3 farklı makinada test ettim hepsinde durum aynı. biryerlerde hata yapıyor olabilirim. dün bu konuyla ilgili yeni bir database oluşturup denedim. aynı
Mevlana
Mevlana
- kadirkurtoglu
- Üye
şu an için sorun ortadan kalktı. hiçbirşey yapmadım. bi arkadaşıma bu yapıyı göstermek istemiştim. nasıl olduysa problem vermedi. soruyu sorduğum andan itibaren herşey aynı. yani + olarak hiçbir değişiklik yok mantık yapısı aynen devam ediyor. ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Mevlana
Mevlana
Projede cxgrid kullandınızmı ?
viewtopic.php?t=10929
Burdada değinildiği gibi, ibx nesneleri cxgridle problem çıkartabiliyor.
viewtopic.php?t=10929
Burdada değinildiği gibi, ibx nesneleri cxgridle problem çıkartabiliyor.
- kadirkurtoglu
- Üye