DataBase deki boş alanlar

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
Yavuz
Üye

DataBase deki boş alanlar

Mesaj gönderen Yavuz »

Merhaba,
Data base veri girerken DBEdit türü bileşenleri kullanıyorum (BDE) ancak kullanıcı olarak bunların bazılarına değer girmiyorum. Ve başka bir zaman bu alanlarla ilgili karşılaştırma vb işlemler yaparken bu boşluklar ayağıma dolanıyor ve problem çıkartıyorlar. Bu işi çokça yapanlar nasıl yapıyor merak ettim. Post yaparkene BeforePost esnasında bir değer mi atıyorsunuz mesela '' yerine ' ' veya 'a' gibi bişey mi ? Yoksa karşılaştırma esnasında if Table1['Alan']<>'' veya Table1['Alan']<>nil/null gibi bişeyler mi ?
En iyisi nedir ve nasıl kullanılır ?
Teşekkürler ...
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

selam gerçekten sorunundan hiç bir şey anlamadım ama sadece şunu söyleyebilirim ki bu bıraktığın boşluklar sana ne gibi ayağına dolaşıyor artı pek bizde olmuyo öyle bir şey ha bu arada şunuda söyliyeyim ben dbedit kullanma taraftarı pek deyilim.kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

null kontrolü diyorsan :

if Table1.FieldByName('ALAN_ADI').isNull then ...

gibi yapabilirsin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba,

sorunuzu ben tam olarak anladım böyle sorunlar benimde karşıma çıkıyor. (bir prog ara yazılım yaparken vtde 100 den fazla alan oluyor benim yazmak istediğim alanda. 10-15 civarında oluyor. Veri tabanının izinleri doğrultusunda. yani min. hangi alanlar girilmesi gerek onlar harivcindeki alanlar ki siz bunu soruyorsunuz. ben ' ' şeklide kullanıyorum. veya ' ' şeklinde ama buda alanın sayısal veya string olması gibi değişiklik gösteren olaylarda var.
String olursa ' ' veya ' '
sayısal olursa '0' yazdırmayı tercih ediyorum // eğer 0 başka bir anlama gelmiyorsa.

Saygılarımla
Çalışmalarınızda başarılar.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen Yavuz »

Yeterince aydınlandım.
Teşşekürler ...
İyi çalışmalar ...