master-detail yardım

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
vesper
Üye

master-detail yardım

Mesaj gönderen vesper »

Ms sql server veri tabanı öğrenmek için bir uygulama yapmaya başladım. Bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. Veri tabanına delphi Ado bileşenleriyle bağlanıyorum. 3 tablom var. 1. tablom makinalar alanlar makina_id autoinc , makina_kod , makina_acıklama , marka_id , marka_id 2.tablom markalar alanlar marka_id autoinc, marka_kod , marka_aciklama 3. tablom modeller alanlar model_id autoinc , model_kod , model_aciklama, marka_id . Grid içinde makinalarımı gösteriyorum. Marka ve modeller için lookup tanımladım ve listeden seçiyorum. Marka seçtikten sonra sadece o markaya ait olan modellerin listede görüntülenmesini bir türlü sağlayamadım. Marka seçilince modelleri filtreledim o zamanda diğer satırlardaki modeller boş görünüyor.
Nasıl yapabilirim?
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba,

Büyük olasılıkla siz master detail ilişkisini tam kuramamışsınız sorun bundan kaynaklarınıyor tamamen.

Forum da :ara Master Detail yaparsanız ugun sonuca ulaşaşırsınız.

Bu konunun cevabı mevcut forumda.
Yapamazsanız veya takılırsanız yazın yine.

Not: MSSQL vt öğrenmek için demişsiniz daha önceki kullandığınız vtde nasıl yapıyoranız bundada değişen hiçbişey yok ismi sizi korkutmasın :)
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]