Ms sql server veri tabanı öğrenmek için bir uygulama yapmaya başladım. Bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim. Veri tabanına delphi Ado bileşenleriyle bağlanıyorum. 3 tablom var. 1. tablom makinalar alanlar makina_id autoinc , makina_kod , makina_acıklama , marka_id , marka_id 2.tablom markalar alanlar marka_id autoinc, marka_kod , marka_aciklama 3. tablom modeller alanlar model_id autoinc , model_kod , model_aciklama, marka_id . Grid içinde makinalarımı gösteriyorum. Marka ve modeller için lookup tanımladım ve listeden seçiyorum. Marka seçtikten sonra sadece o markaya ait olan modellerin listede görüntülenmesini bir türlü sağlayamadım. Marka seçilince modelleri filtreledim o zamanda diğer satırlardaki modeller boş görünüyor.
Nasıl yapabilirim?
master-detail yardım
Merhaba,
Büyük olasılıkla siz master detail ilişkisini tam kuramamışsınız sorun bundan kaynaklarınıyor tamamen.
Forum da
Master Detail yaparsanız ugun sonuca ulaşaşırsınız.
Bu konunun cevabı mevcut forumda.
Yapamazsanız veya takılırsanız yazın yine.
Not: MSSQL vt öğrenmek için demişsiniz daha önceki kullandığınız vtde nasıl yapıyoranız bundada değişen hiçbişey yok ismi sizi korkutmasın
Büyük olasılıkla siz master detail ilişkisini tam kuramamışsınız sorun bundan kaynaklarınıyor tamamen.
Forum da

Bu konunun cevabı mevcut forumda.
Yapamazsanız veya takılırsanız yazın yine.
Not: MSSQL vt öğrenmek için demişsiniz daha önceki kullandığınız vtde nasıl yapıyoranız bundada değişen hiçbişey yok ismi sizi korkutmasın

Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]