Merhaba arkadaşlar.
Firebird ile yaptığım bir proje var ve bitmek üzere.Ptogram ağ üzerinde kullanılacak.
Ağ ayarlarını şöyle yapmayı düşünüyordum ama forumda biraz arama yaptım kafam karıştı.
Denem eimaknımda olmadığından sizlere danışmak istedim.
Beni ayarlarım şöyle.
Program klasörümün içinde datayol.pth diye bir dosyam var.program açılırken onu kontrol ediyor
eğer içeriği boşsa dataları exe ile aynı dizinde arıyor.Eğer doluysada burada yazan pathde arıyor ve
bağlantı kuruyor.Kullandığım bileşenler IBX bileşenleri.
Şimdi kişi programı desktop olarak kullanacaksa zaten bir ayar yapmasına gerek yok program dataları exenin yanına atılıyor ve data.pth dosyasıda boş oluyor.
Eğer kişi programı çoklu kullanacaksa ağ üzerinde.O zamanda programda ağ ayarları diye bir buton var.
Kişi bu butona tıklayınca açlılan bir open dialog penceresiinden program datalarını bulması isteniyor ve kişinin seçtiği path data.pth
dosyasına yazddırılıyor.Ve dolsayısıyla data.pth null olmaktan kurtulunca program her açılışta bu pathe bakıp oradakai datalara bağlanıyor.
Benim düşüncem şuydu ancak deneme imkanım yok.Kişi datalarını server olarak seçtiği pc de bir yere atar ve bu open dialogtanda server pc ye ve oradakai datalara ulaşıp pathini data.pth dosyasına yazdırır.Yada manuel olarak pc adını veya ip adresi ile data yolunu yazar.Ve program her açılışta bu pathdeki dosyalara bağlanır.
Ama forumda okuduklarım çok farklı.Acaba benim düşündüğüm şekilde bu bağlantı olmazmı?Program böyle çalışmazmı?
Firebird datalarını ağ üzerindekullanırken yolyazmak yetermi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- yuksel2004
- Üye
Firebird datalarını ağ üzerindekullanırken yolyazmak yetermi
Unutmayalım ki bu hayat bir demodur ve tam sürüm kullanabilmek için lisans ücreti ödemememiz düşünülemez.