- Daha önce bir başlık altında problemimin çözümünü bulduğumu değerlendirdiğimden konuyu kapatmıştım fakat MicroSoft(R) WindowsXP'de bu bug'ını gidermiş. Sistemim WinME ve sorun devam ediyor, bunu geç farkettim. WinME lisansım var XP'nin yok.
- WMF dosya uzantılı resim dosyalarını diğer JPG, BMP dosyalarında ayıran önemli özelliği Vektör bazlı çizimler olduğundan, yeniden boyutlandırıldığında, hesaplamalar yeniden yapıldığından bozulma meydana gelmiyor. 1x1 cm'den 10x10 metre'ye bile büyütseniz dahi bozulma yok. Bu reklamcılar-çiziciler için ideal bir format.

- Delphi, C, VisualBasic farketmiyor. GDI Apileri kullanıldığından TMetaFile'e yüklenen WMF dosyalar Free edildiğinde, tümüyle Free olmuyor. Bunu 1,2 değil 100 WMF dosyası sonrası anlayabiliyoruz.
- İçine meraklısına diyerek, Sistem Kaynakları Ölçer fonksiyonunu da eklediğim örnek vereceğim linkten edinebilirsiniz. Aynı linkte 1200 adet WMF dosyasını RAR ile 1.44MB'lik 6 pakete sıkıştırıp ayrıca koydum.
- Program bir klasördeki WMF'leri bir TRichEdit'e listeliyor. Butona bastığınızda da bir döngü ile başına Width ve Height değeri yazılıp bir alt satıra geçiliyor, WMF sayısı bitince işlem sona eriyor.
- Bu işlemler sırasında Hafızadaki değişimi görebilmeniz için normalde Windows Kaynak Ölçer programını kurmanız gerekirdi ve bu herkes tarafından opsiyonel olarak barındığından kurulmamış olması ihtimaline karşı, kendim programa okuma fonksiyonunu dahil ettim.
- Unutmayın ki problem Win98 ve WinME sistemlerinde. Win2000, WinNT veya WinXP'de boşuna denemeyin sorunsuz çalışıyor. Zaten Kaynak Ölçer de sadece Win98 ve WinME'de çalışır. Diğerlerinde %-1 görürsünüz. Neyse konuyu dağıtmadan
Link : http://www.divxtr.org/divxturk/memoryleak.htm
- Merakla cevalarınızı bekliyorum.